Annonce
Viborg Nyt

Guldsmed oplever fremgang: - Kunder har fået øjnene op for lokal handel

Guldsmed Norup har oplevet stigende salg i december til trods for dommedagsprofetierne om nethandel, der overtrumfer de fysiske forretninger. Foto: Morten Pedersen
Med en fremgang på omkring fem procent i salget i forhold til det forrige år har Guldsmed Norup oplevet en bedre julehandel i 2019. Indehaver Kjeld Norup tror på en større bevidsthed blandt kunderne om at handle lokalt.

Viborg: I en tid med skriverier om nethandelens fremgang og de fysiske butikkers undergang er mange af gågadens butikker glade for bare at holde status quo.

Men for Guldsmed Norup i Viborgs gågade går det bedre end det. I december måned er julehandlen i den fysiske butik vokset med omkring fem procent i forhold til julehandlen i 2018.

Indehaver Kjeld Norup peger på, at mange kunder er begyndt at tænke mere over at handle lokalt.

- Når vi taler med folk, fremhæver mange netop, at man skal støtte op om midtbyen. Der er kommet en større bevidsthed om det. Folk gør noget aktivt for at holde et intakt handelsliv, og det er vi naturligvis glade for, siger Kjeld Norup.

Ifølge guldsmeden er der flere ting, som har påvirket handlen positivt.

- Viborg Handels kampagne med valgplakater har sammen med tomme butikslokaler formentlig gjort indtryk på folk. Og så har I på avisen også været med til at underbygge forståelsen ved at skrive om det. Det, tror jeg, har åbnet øjnene hos mange.

Orienterer sig på nettet

Det er ikke kun i den fysiske butik, at Guldsmed Norup mærker fremgang.

Omkring 10-12 procent af salget i juletiden sker fra butikkens webshop, og her er salget fordoblet i december i forhold til året før. Men det er sjældent viborgensere, der køber på Guldsmed Norups hjemmeside.

- Så på den måde tager vi ikke den store omsætning fra andre fysiske butikker i Viborg. I stedet er mange lokale inde og orientere sig på vores hjemmeside, hvorefter de så kommer ned i butikken. I butikken har vi i øvrigt også et langt større udvalg end på nettet, så der er al mulig god grund til at kigge forbi, siger Kjeld Norup.

Han kan også fortælle om kunder, der ikke bare forfalder til nemme løsninger.

- Vi har eksempelvis bedsteforældre, der har fået links til bestemte ting til barnebarnet. Men i stedet for at købe det på nettet kommer de ned til os for at finde det eller noget lignende. De vil simpelthen hellere handle lokalt, lyder det fra guldsmeden.

Annonce

Gågadens tilstand

Kjeld Norup har naturligvis noteret sig, at der er butikker i gågaden, der har det hårdt – og flere er lukket.

- Tøjbranchen kan godt se ud til at have det hårdt på de fysiske butikker. Det er en branche, som er voldsomt udfordret af nethandlen. Der er mange andre brancher måske ikke helt så hårdt ramt, vurderer Kjeld Norup.

Han tror dog ikke meget på dommedagsprofetierne om de fysiske butikkers bortgang ved nethandelens stigende succes.

- Nu er det lidt gætteri fra min side, men jeg kan sagtens forestille mig, at andre butikker ligesom os har mærket en øget tilstrømning af kunder, der gerne vil bevare byen i god form og handle lokalt.

Annonce
Viborg Nyt

Viborgenser med til at åbne to nye boghandler i København

Annonce
Viborg Nyt

Klumme: Ubesvarede spørgsmål efter et psykisk voldeligt forhold

Annonce
Viborg Nyt

Indvielse af legeplads på Houlkærskolen

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg Nyt

Fødevarestyrelsen destruerede alle æg hos lokal producent og lukkede for salg i to uger - åbnede igen lørdag

Viborg Nyt

Biltræf med særlig menu tiltrak tusinder af gæster

Viborg Nyt

Klumme: Jazz i verdensklasse i Hald Ege

Viborg Nyt

Hattrick af smiley-anmærkninger: Madvogn havde misset en lille - men vigtig - detalje

Bjerringbro Avis

Hvidevareforretning lukker - skærper fokus på maling

Viborg Nyt

Klumme: Festival - ja, jeg er klar!

Viborg Nyt

Nyt tilbud til de firbenede: Trine vinkede farvel til fast job for at følge passionen for hundemassage

Viborg Nyt

Ny café for flygtninge vil sikre fællesskab og hjælp til hverdagen

Viborg Nyt

Stor dansk materiel-udlejer kommer til Viborg: - Vi vil gerne være en del af udviklingen i Viborg, og det kræver jo, at vi er tættere på kunderne i byen

Annonce