Annonce
Viborg Nyt

Håb om at kunne tilbyde julemiddag for ensomme

Niels-Erik Bundgaard håber at kunne holde juleaften for mange mennesker - men det kræver lempelser af corona-restriktionerne. Arkivfoto: Preben Madsen
Corona-restriktioner gør det svære at samles til ensomme til jul, men hos Kirkens Sociale Arbejde og Bundgaard Begravelse håber man på at kunne samles den 24. december.
Annonce

Viborg: Lige som med så meget andet kan corona-restriktionerne ender med at spænde ben for de jule-sammenkomster, hvor frivillige arrangerer julemiddage for dem, der ikke har nogen at holde jul med.

Men selvom corona-virusset sætter begrænsninger, så arbejdes der på fuld tryk for at arrangere fælles juleaften i henholdsvis Kirkernes Sociale Arbejde og Bundgaard Begravelse.

Hos Kirkens Sociale Arbejde havde man sidste år flere end 60 personer til fælles juleaften, og som det ser ud nu, kan man få lov til at huse 50 personer i forhold til de lokaler, man har til rådighed - så selv hvis der ikke bliver plads til alle, så bliver der plads til de fleste.

Lidt svære ser situationen ud for Bundgaard Begravelse, der pt. Kun må have 10 personer samlet i de nuværende rammer. Derfor håber bedemand Niels-Erik Bundgaard, at der bliver lempet på restriktionerne.

- Det har man lige gjort i Tyskland og Frankrig fra den 24. til den 31. december. Jeg håber, det også sker her, siger Niels-Erik Bundgaard til Viborg Stifts Folkeblad.

Han fortæller videre, at man arbejder for at kunne løfte opgave, hvis restriktionerne bliver lempet.

- Vi arbejder med en plan B, men først giver vi det her en chance, så lang tid det er muligt. Det er ensomme mennesker, vi har med at gøre. Mennesker, som ikke har det store netværk. Dem vil vi ikke lade i stikken, siger han videre.

Man kan tilmelde sig på henholdsvis www.kirkernesocialearbejde.dk og hos Bundgaard Begravelse. Der er deadline for tilmelding det førstnævnte sted den 15. december.

Annonce
Annonce
Viborg Nyt

Danmarks Indsamling: En Viborg-sag

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg Nyt

Tag på oldtidsløb i Hvolris

Viborg Nyt

Udskældte pudebump er fjernet

Annonce