Annonce
Viborg Nyt

Hørespecialist slår til lyd for bedre julespektakel

Også i julen er det rart at kunne høre, hvad der sker. PR foto

Julens mange sammenkomster kan være en prøvelse, hvis hørelsen er begyndt at forsvinde. Her er en Viborg-eksperts tips til, hvordan man kan bruge den hyggelige højtid til at teste hørelsen.

Annonce

Viborg: Juleklip med familien, juleafslutninger, julefrokoster, adventshygge og selvfølgelig selve juleaften. Årets største højtid byder på mange sociale sammenkomster. Men samtaler over bordet med klirrende service og glade børn i baggrunden kan være næsten umulige at deltage i, hvis hørelsen er for nedadgående.

Ifølge Per Bøvling, der er audiolog hos Din Hørespecialist i Sct. Mathias Gade 15, begynder hørelsen langsomt at forsvinde, når vi runder 50 år.

Han mener, at julen er en oplagt højtid at bruge som lakmusprøve for, om hørelsen er i topform eller prøve om et høreapparat gør en forskel for én. Det gælder særligt for de indbyggere i Viborg, der har rundet et halvt århundrede. Han lister her, hvad man skal være opmærksom på.

Annonce

Sneen knirker

Lyt grundigt efter de mange sanseindtryk, der unikt hører sig julen og vinteren til. Kan du høre sneen knirke under fødderne, flammerne knitre i pejsen og præsten tale i kirken? Ellers bør du få foretaget en høretest.

Trækker du dig fra samtalen ved julefrokostbordet, fordi det er svært at skelne stemmer fra hinanden og høre dem igennem baggrundsstøjen, eller beder du andre om at gentage sig om og om igen, kan du meget vel have en begyndende hørenedsættelse.

Hørelsen fortsætter sin udvikling resten af livet, også for dem der allerede har fået et høreapparat. Det er derfor meget muligt, at høreapparatet ikke er indstillet korrekt. Larmer bestikket og porcelænet for meget ved julebordet? Lyder julemusikken ulden? Fornemmer man ikke klokkernes klarhed? Så bør man kontakte en audiolog for at få apparatet indstillet.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg Nyt

Bliv en del af Viborgs historie

Viborg Nyt

Soppefesten bliver til Droppefesten

Viborg Nyt

Nye p-pladser på vej i banebyen

Annonce