Annonce
Viborg Nyt

Sommerpakke giver halv pris på adgang til kalkgruberne

Som følge af regeringens sommerpakke er der nu halv pris på entréen i Daugbjerg og Mønsted Kalkgruber, som ses her på billedet. Foto: Morten Pedersen
Som følge af regeringens netop lancerede Sommerpakke, er der nu halv pris på entrébilletten til både Daugbjerg og Mønsted Kalkgruber.
Annonce

Daugbjerg/Mønsted: Daugbjerg og Mønsted Kalkgruber er en form for naboer med under fem kilometers afstand til hinanden. Lige om lidt kommer sommerens rykind til dem begge efter et hårdt forår med lukkepåbud og manglende ekko i underjorden.

Kalkgruberne glæder sig til det liv, som højsæsonen sædvanligvis byder på, og håber, at det med Sommerpakken ikke bliver alt for anderledes i et år, hvor ordene ”Coronavirus” og ”Covid-19” har været på alles læber. Regeringens nye sommerpakke betyder nemlig, at kalkgruberne begge steder nu har halv pris på entreén, skriver de to attraktioner i en pressemeddelelse.


Her får du muligheden for at besøge begge kalkgruber til en billetpris, der normalt svarer til den ene, og herved opleve hele historien med kalkbrydning i Danmark, fra den tidligste start og næsten frem til nu.

Anita Hildsgaard, ejer af Daugbjerg Kalkgruber,


- Sommerpakken gør det nemmere at opleve begge steder, som er vidt forskellige i både størrelse og udformning og som kan noget forskelligt stemningsmæssigt. I Daugbjerg har man hele historien om landevejsrøveren Jens Langkniv og de små, snørklede gange, hvor man ikke ved, hvad der ligger omkring næste hjørne. I Mønsted Kalkgruber har man de katedralstore gange, underjordiske søer og oplyste broer, fortæller direktør i Mønsted Kalkgruber Rikke Friis i pressemeddelelsen.

- Her får du muligheden for at besøge begge kalkgruber til en billetpris, der normalt svarer til den ene, og herved opleve hele historien med kalkbrydning i Danmark, fra den tidligste start og næsten frem til nu, tilføjer ejeren af Daugbjerg Kalkgruber, Anita Hildsgaard.

Annonce

Kreativt flagermusværksted og levende kridtmaleri

Daugbjerg Kalkgruber er Skandinaviens ældste kalkmine, og Mønsted Kalkgruber er verdens største. De er i sig selv unikke oplevelser, der let kan måle sig med de oplevelser, vi selv opsøger, når vi er udenlands. Begge steder er desuden omkranset af store naturoplevelser og med rig mulighed for picnic i det fri, påpeger kalkgruberne.

I Mønsted Kalkgruber har man som noget nyt planlagt sommeraktiviteter. Hver dag kan man  i hele åbningstiden udfordre familien i forskellige sommerspil i det fri såsom kroket, vikingespil, stigegolf, ringspil, jumbo badminton og gå på jagt i området efter poster med spørgsmål om stedet og dets historie.

Fra mandag den 29. juni vil der også være mulighed for at sætte sit præg på et levende og dynamisk kridtmaleri på betonstien mellem den nye butiksbygning og den gamle bestyrerbolig, som i dag er et lille museum. Hver dag mellem kl. 11 og kl. 14 vil der desuden være et indendørs kreativt flagermusværksted. Der er som altid grubebio under jorden og multimedieshow i det gamle kalkværk.

Daugbjerg Kalkgruber ligger midt i den fredede Dybdal Skov, som er en sand naturperle. Her kan man tale om skovens dybe stille ro. Der er afmærkede ruter, som viser denne meget unikke og specielle skov frem.

I Daugbjerg Kalkgruber har man mod forudbestilling mulighed for at tage på en kombineret skattejagt/escape room, hvor der skal løses forskellige opgaver for at finde frem til Jens Langknivs hemmelige skat.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg Nyt

Sex uden samtykke?

Viborg Nyt

Sund livsstil og stærke knogler

Viborg Nyt

Er det kedeligt at gå på museum?

Viborg Nyt

Baggårdsfortællere vågner af dvalen

Viborg Nyt

Mænd - overgangsalder! What?

Viborg Nyt

Så hold da helt ferie

Viborg Nyt

Sidefløj ved hotelbyggeri rejst

Annonce