Annonce
Viborg Nyt

Halvandet års arbejde bag udstilling i Rektors Lysthus

Erik Kierkegaard har brugt halvandet år og mere end 100 arbejdstimer på udsmykningen i Rektors Lysthus. Privatfoto
Annonce

Viborg: Midt i latinerhaven ligger pavillonen Rektors Lysthus, som fra 1. juni bliver udstillet med et tæt netværk af træer og blomster og med mere end hundrede fugle, insekter, mus, firben, harer med mere – værket kaldes Fuglenes Have.

De er fordelt på syv store udskårne træplader, der er sat sammen til et 8 meter langt og 2 meter højt billede. Mange steder savet ud i flere lag, så man kan kigge ind mellem grenene. Det er Erik Kierkegaard, som har ført stiksaven og det har været et kæmpe arbejde. Der er brugt mange hundrede timer, siden projektet blev aftalt med Lotte Kunstman fra Park & Vej afdelingen for mere end halvandet år siden.

Projektet er inspireret af Karl Hansen-Reistrups vægudsmykninger i den tidligere Kreditforening (nu Viborg Private Realskole), på Viborg Teater og i frokoststuen på Viborg Bibliotek, hvor Erik Kierkegaard tidligere arbejdede.

For over 100 år siden bemalede Karl Hansen-Reistrup vægge og lofter med af et dekorativt virvar af blade og blomster med enkelte fugle hist og pist. En stil som blev kaldt skønvirke. Undervejs i arbejdet med udsmykningen i lysthuset er den blevet mere og mere farverig og fantasifuld. De dekorative bladmønstre er blevet fyldt med masse af dyr og planter både genkendelige og mere mærkelige væsner og vækster. Til sammen et udtryk for glæden ved naturens mangfoldighed, ved al den frodighed, der møder os, nu det er blevet sommer.

Erik Kierkegaard har arbejdet med sin stiksav i mange år. Det er der kommet mange sjove billeder ud af blandt andet på biblioteket og på legepladsen på Borgvold, hvor han har lavet fuglebillederne under halvtaget.

Teknikken med at udsave billederne egner sig godt til lidt større udsmykninger, og det giver et kraftfuldt, grafisk udtryk. Når billederne så samtidig kan være med til at glæde mange og gøre en bytur lidt sjovere, så synes Erik Kierkegaard, at det er hele arbejdet værd.

Der er åbent ind til udstillingen hver dag fra klokken 10 - 19 foreløbig frem til 5. juli.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg Nyt

Ejendomsmægler går imod tendens

Viborg Nyt

Bliv en del af Viborgs historie

Annonce