Annonce
Viborg Nyt

Handelschefen: Kunderne siger, at de har svært ved at finde plads

Helle Sørensen håber, at ansatte i butikker og banker med mere støtter op om at holde parkeret lidt væk fra gågadens nærmeste parkeringspladser. Foto: Morten Pedersen
Viborg Nyt har stillet borgmester Ulrik Wilbek og handelschef Helle Sørensen fire ens spørgsmål for at få svar på, hvordan de ser på Viborg midtbys parkeringsmuligheder.
Annonce

Hvor tæt på gågaden bør man som forbruger forvente at kunne parkere for at handle i midtbyen - to, fem eller ti minutters gang?

- Det er svært at svare på, for det kommer meget an på, hvem man er. For nogen betyder det ikke noget at gå lidt, fordi byen er så fin - det kan være, at det er en solskinsdag, og man kan opleve lidt. Så gør det ikke noget, at man skal gå 10 minutter. Andre har måske rigtig travlt og skal bare lige løbe nogle hurtige ærinder, og så er det rigtig vigtigt, at man kan holde tæt på. Så det kommer an på kundens dagsform.

- Kunden vil jo helst holde helt inde i butikken. Så parkeringspladser må gerne være så tæt på som overhovedet muligt, men der skal også være plads til at få en oplevelse. Og så er det jo lidt forskelligt, om man går en smuk tur som nede fra Borgvold, eller om det er en af de mindre spændende gåture, man kan komme på.

Der er præcis 800 parkeringspladser med to eller tre timers parkering inden for to minutters gang af det absolutte centrum af gågaden. Er det nok?

- Om det er nok, kan jeg ikke nødvendigvis svare på. Der må du hellere spørge en ekspert inden for parkering. Jeg er bare glad for, at vi får et nyt parkeringshus (på Fischers Plads, red.) om et øjeblik med 553 parkeringspladser. Det er en god start.

- Men jeg kan sige, at det, vi hører fra kunderne, er, at det er svært at finde plads. Der er Preislers Plads og Fischers Plads, og det er byens store force. Det er dem, folk kører til, og der skal vi helst have så mange pladser som muligt, fordi det er to gode kanaler ind til vores gågadering. Jo flere pladser, vi kan få der, jo bedre.

Der er cirka 2950 parkeringspladser - omkring 100 på en time, 1000 på to timer, 350 på tre timer og 1500 med ubegrænset parkering - inden for 10 minutters gang af det absolutte centrum af gågaden. Er det nok?

- På de 1500 pladser parkerer både folk, der arbejder i bymidten og gæster, der vil have en hel dag i byen. Og det vil jeg umiddelbart sige ikke er nok. Da parkeringshuset på Fischers Plads blev revet ned, sendte vi en hurtig rundspørge ud til vores medlemmer (i Viborg Handel, red.) og spurgte, hvor mange biler deres ansatte egentlig havde med ind til byen. En bank har måske 35-40 biler til personale. Og ganger man op, er det et voldsomt antal biler fra alle dem, der arbejder herinde - tandlæger, revisorer og alle mulige andre. Det er ikke bare kunder eller ansatte i detailhandlen, der tager pladserne.

- Jeg kunne godt ønske mig, at vi fik noget mere koncentreret personaleparkering et sted. Måske oppe på Garnisonspladsen, eller måske kan man holde ved Tinghallen eller på den anden side af banegården ovre ved banebyen. Om man kan finde den plads, skal vi finde ud af. Det er noget, vi drøfter.

Bør midtbyen ikke have et parkeringshus med betalt parkering?

- Jeg vil gerne give folk mulighed for at holde længere, men jeg er ikke meget for betalt parkering. I dag kan du sidde hjemme og handle og få leveret fragtfrit. Jeg vil hellere have, at folk får en ”hurra-gave”, når de kommer herind - at vi kunne vaske og støvsuge folks biler, hvis det var muligt - så parkeringen bliver en del af en god oplevelse.

- Jeg forstår godt dem, der debatterer, om vi burde have et parkeringshus med betaling, men det er også svært, når storcentre rundt i landet slår sig op på, at de har gratis parkering som en del af deres trækplastre. Vi behøver jo ikke at lave noget, der holder folk væk.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg Nyt

Bliv en del af Viborgs historie

Viborg Nyt

Soppefesten bliver til Droppefesten

Viborg Nyt

Nye p-pladser på vej i banebyen

Annonce