Annonce
Viborg Nyt

Heartfit tilbyder gratis genoptræning til hjertepatienter over internettet

Alle hjerterehabiliteringssteder er under coronakrisen lukket. Derfor tilbyder Heartfit gratis genoptræning via nettet.
Annonce

Viborg: Corona-pandemien har ført til lukkede hjerterehabiliteringssteder, men det skal ikke afholde hjertepatienter fra at få genoptræning, slår Dagmar Sieg fra virksomheden Heartfit fast.

- Veltrænede mennesker kan på blot tre uger miste syv procent af deres kondition, når de stopper deres vanlige træning. Det kan sammenholdes med, at man efter et otte ugers hjerterehabiliteringsforløb har en forventning om, at en deltager helst har opnået en forbedring på ti procent, siger Dagmar Sieg i en pressemeddelelse.

Men på grund af corona-virusset er alle hjerterehabiliteringssteder lukket, og det samme gælder hjerteforeningens motionshold og almindelige motionscentre.

Den aktuelle karantæne har ikke kun alvorlige konsekvenser for hjertepatienternes kredsløb og kondition - også deres muskler er udsat.

Annonce

Hjælp på Facebook

Som hjælp til de udsatte hjertepatienter, for hvem træning er af kæmpestor betydning, oprettede virksomheden Heartfit i søndags en facebook-gruppe med mulighed for live træning og vejledning - ganske kvit og frit. Fagligheden og fællesskabet (hver for sig) er i centrum, og missionen er at hjælpe hjertepatienter igennem en ellers meget inaktiv periode, fortæller Dagmar Sieg.

Gruppen er på seks dage vokset til 228 medlemmer (lørdag morgen), og Dagmar Sieg er overbevist om, at der er rigtig mange, som kan have glæde af den.

- Faldet i muskelstyrke vil gå hurtigst i starten. Derfor er det af afgørende, at man kommer i gang, så hurtigt som muligt. Særligt i denne her periode med karantæne, som vi lige nu er ikke ved, hvor lang bliver, siger Dagmar Sieg.

Rigtig mange lokale træningscentre, behandlere med mere tilbyder som Heartfit programmer eller madopskrifter i denne tid. Man kan tjekke forskellige hjemmeside og Facebook for mere info hos de enkelte udbydere.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce