Annonce
Viborg Nyt

HK-formand raser over supermarkeders kunder - men i Viborg meldes der om bedre adfærd

HK's formand i Øsjylland, Cliff Præstegaard, er ikke imponeret af kunderne, der handler dagligvarer. Men i Viborg er problemet ikke stort, lyder modsvaret fra lokale butikker. Arkivfoto: Morten Pedersen
Det skaber frygt hos kunder og medarbejdere, når alt for mange mennesker ikke følger opfordringer om at handle alene, spritte af og holde afstand. Men problemet er ikke stort i Viborg, lyder det fra lokal Bilka og Meny.
Annonce

Viborg: Søndag bragte viborgfolkeblad.dk et læserbrev med formand for HK Handel i Østjylland, Cliff Præstegaard, der kom med en markant opsang til de handlende i dagligvarebutikkerne.

Han fortæller om en tur i Bilka - det beskrives ikke præcist hvilken, men med base i Brabrand kan det antages, at det var Bilka i Tilst - hvor de handlende tog meget let på corona-anbefalingerne. Folk handlede ikke alene. De sprittede ikke. De holdt ikke passende afstand. Noget som han også har hørt fra folk i detail-branchen.

Han påpeger desuden, at medarbejderne er "nervøse, bange og har det psykisk dårligt. Og ja, nogle er på kanten af angst og depression som følge af corona og et udsat job."

Varehuschef i Bilka, Claus Frederiksen, har set en forbedring i adfærden hos kunderne siden jul. Arkivfoto: Morten Dueholm

Denne tendens kan Claus Frederiksen, som er varehuschef i Bilka Viborg, og Søren Greibe, som er købmand i Meny på Fabrikvej, dog ikke nikke genkendende til.

- Jeg synes omvendt, at det er blevet bedre siden jul. Dem, der handler her, er gode til at følge retningslinjerne, og det er mit indtryk, at de tager anbefalingerne seriøst. Jeg har ikke hørt fra nogle medarbejdere, som skulle være mere bekymrede, siger Claus Frederiksen.

Købmand Søren Greibe oplever ikke, at folk er blevet dårligere til eksempelvis at handle alene. Arkivfoto: Morten Pedersen

Nogenlunde samme ordlyd har meldingen fra kollegaen hos Meny.

- Alvoren er for alvor gået op for folk efter jul. Vi har ugentlige møder med medarbejderne, og der har jeg ikke hørt om, at de skulle være bange eller nervøse, siger Søren Greibe.


Alvoren er for alvor gået op for folk efter jul. Vi har ugentlige møder med medarbejderne, og der har jeg ikke hørt om, at de skulle være bange eller nervøse.

Søren Greibe, købmand Meny på Fabrikvej
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg Nyt

Smag på heden

Viborg Nyt

Når en drøm bliver til virkelighed

Viborg Nyt

Ny ung filialdirektør hos Nordea

Viborg Nyt

Kan kunsten redde verden?

Annonce