Annonce
Viborg Nyt

- Husk at tage posen med hundelorten hele vejen til skraldespanden

Viborgensiske hundeejere er gode til at samle op efter sig, lyder det fra kommunen. Der er bare enkelte, som også skal huske at smide posen ud. Arkivfoto: Morten Dueholm
Ifølge Hans Peter Sønnichsen fra Viborg Kommune er viborgensere gode til at samle op - men det er en udfordring, at en del smider den fyldte hundepose i naturen.

Viborg: Rigtig mange af os har prøvet det.

Man går i sine egne tanker, og pludselig føles det hårde fortov blødt. Sekunder efter rammer lugten næseboret - og man kan se den ildelugtende brune masse under fodsålen.

Det er ulækkert, det er træls, og det er bøvlet. Men det er faktisk ikke et særligt stort problem i Viborgs midtby og i vores parker.

Annonce

Det fortæller Hans Peter Sønnichsen fra Park og Vej i Viborg Kommune, som er ansvarlig for, at Viborgs offentlige områder holdes pæne.

- I mere eller mindre alle parker er der skraldespande. Og jeg oplever, at folk bruger de skraldespande fornuftigt. Vi roder ikke i affaldet, men når skraldespandene tømmes, kan vi se, at der er hundeposer. Hundelorte er ikke noget stort problem omkring midtbyen, siger Hans Peter Sønnichsen.

I nogle kommuner tilbyder man hundeposer ved skraldespande. I Viborg Kommune har man aktivt fravalgt at sørge for hundeposer.

- Kommunen har valgt, at vi ikke sætter poser op. Det er dig, der anskaffer hunden, så er det også din sag at samle op. Posen koster jo i sig selv ikke ret meget, men hvis vi skal have mandskab til at fylde poser op, så er det lidt en anden sag. Men som når du sorterer affald derhjemme, så er det også folks eget ansvar at købe en pose til skraldespanden, siger Hans Peter Sønnichsen.

Mens kommunen holder opsyn med parker og områder i midtbyen, er det en anden sag i villakvartererne.

- Vi kommer jo ikke rundt til fortovene, der hvor de fleste bor. Der er det grundejerne, der i sidste ende selv er forpligtet til at rydde op, hvis hundeejerne ikke formår at gøre det, lyder det fra Hans Peter Sønnichsen.

Klar opfordring

Så modsat meldinger fra mange andre byer kan Hans Peter Sønnichsen konstatere, at viborgenserne er gode til at samle op efter hunden. Men der er en ting, han godt kunne tænke sig, at hundeejerne var lidt bedre til.

- Jeg har lagt mærke til, at nogle samler op i poser, og i stedet for at tage posen det sidste stykke med hen til en skraldespand - så smider de posen. Det tager 14 dage for snegle at fortære en hundelort, mens det tager flere år, før sådan en pose er opløst, og så har du hele udfordringen med mikroplast. I så fald er det bedre at lade hundelorten ligge.


Vi roder ikke i affaldet, men når skraldespandene tømmes, kan vi se, at der er hundeposer. Hundelorte er ikke noget stort problem omkring midtbyen.

Hans Peter Sønnichsen, formand park og vej Viborg Kommune
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg Nyt

Ny erhvervsrådgiver i EDC Erhverv

Viborg Nyt

Sejlcenter havde standerhejsning

Annonce