Annonce
Viborg Nyt

Hvorfor skrive en "ikke-historie"?

Annonce

Viborg: Er det en historie at skrive, at en restaurant ikke er gået konkurs?

Normalvis ikke, naturligvis, men når man på side 6 kan læse om, at Kafé Kjelds på Nytorv ikke er gået konkurs, så skyldes det situationen.

På virk.dk, en hjemmeside over og for virksomheder under Erhvervsstyrelsen, stod Kafé Kjelds oplistet som "under tvangsopløsning" - altså på vej mod en konkurs. Det er offentlig tilgængelig information, og det var netop også et tip fra offentligheden, der satte os i gang med at undersøge sagen.

Hvis nogle tipper os, betyder det, at historien allerede cirkulerer rundt i lokalsamfundet, hvor rygter hurtigt kan florere. Her er det blandt andet vores opgave at afdække, hvad der sker i sagen, og indehaver Henrik Bo Poulsen fortalte, at statussen som "under tvangsopløsning" skyldtes et regnskab, som ikke var afleveret til tiden på grund af administrativt bøvl.

Dermed er vi også med til at sprede budskabet om, at Kafé Kjelds stadig er åbent. En restaurant, som mange er glade for, som man også kan se på reaktionerne på folkebladets Facebook-side, hvor historien i sidste uge blev delt. Og så er det jo bare glædeligt, at vi endnu ikke har set nogle restaurant-konkurser i kølvandet på andenbølgens corona-restriktioner her i Viborg.

Det er i de særlige situationer, at "ikke-historier" jo alligevel er en historie. Det var også tilfældet i slutningen af marts sidste år, da vi i Viborg Nyt skrev om, at Lysmesteren/Punkt 1 ikke mærkede dalende salg grundet corona.

En af mine skarpe og dygtige kollegaer på folkebladets redaktion påpegede, at han ikke kunne se grundlaget for den historie, når den beskrev forhold, der ikke var ændrede. Jeg holdt derimod på, at historien netop var interessant, fordi corona-situationen gjorde, at uændrede forhold faktisk netop var interessante.

Det gjorde en ikke-historie til en historie.

En anderledes avis

Det er ikke kun historien med Kafé Kjelds, der er anderledes i denne uges udgave af Viborg Nyt.

Koblingen af corona og vinterferie kaster ikke så mange annoncer af sig, og det har den direkte konsekvens, at avisen ikke er den tykkeste i den denne uge. I mine snart to år som redaktør, er det kun sket to gange, at vi er nede på 28 sider.

Det kan altid være lidt af et puslespil, både når der er mange eller få sider til rådighed - og med 28 sider til rådighed er der ikke meget plads ud over de faste elementer i form af klummeskribenter eller ugens streg af Jimi Holstebro.

Jeg håber, at det valgte falder i smag - og så synes jeg i al beskedenhed, at vi har en interessant tophistorie med Kaiser Sport & Ortopædi, som kommer til byen (se mere side 14-15). Jeg mødtes med folkene bag i løbet af sidste uge, og det er engagerede og passionerede mennesker, der igen vil puste liv i løbebutikken, der tidligere var kendt som Runners Corner.

God læselyst - og god ferie til dem, der er så heldige.


Hvis nogle tipper os, betyder det, at historien allerede cirkulerer rundt i lokalsamfundet, hvor rygter hurtigt kan florere. Her er det blandt andet vores opgave at afdække, hvad der sker i sagen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg Nyt

Når en drøm bliver til virkelighed

Viborg Nyt

Ny ung filialdirektør hos Nordea

Viborg Nyt

Kan kunsten redde verden?

Viborg Nyt

Se din partner med nye briller

Viborg Nyt

Hvorfor skrive en "ikke-historie"?

Annonce