Annonce
Viborg Nyt

Ikonmalerier er ikke kun portrætter af Jesus og Jomfru Maria

Mattie med et af sine malerier.
Kunstneren Mattie har en udstilling i Pakhuset den 11. til den 13. september. Blandt billederne er ikonmalerier. Malerierne er ikke religionsportrætter i klassisk forstand.
Annonce

Viborg: Fra den 11. til den 13. september udstiller Rikke Mattie sine ikonmalerier og limited edition kunsttryk. Udstillingen foregår i Pakhuset.

Den gængse forståelse af ordet ikonmalerier er nært forbundet med religiøse skikkelser. Konkrete skikkelser af især Jomfru Maria er næsten en ikonmaleri-klassiker. Matties ikonmalerier har stadig en religiøs forbindelse, men i et nyt perspektiv.

Mattie i gang med at male.

- De traditionelle ikonmalerier er religiøse, men det er mine også. Religiøsitet er ikke knyttet til nogen religion, det er en tilstand af tilstedeværelse. Grunden til, at det hedder ikonmalerier i religionerne, er fordi, det er et sted, hvor du fordyber dig og møder dig selv. Dem, som kan lide mine ikonmalerier, fortæller også, at de oplever en dyb ro, fortæller Rikke Mattie.

Annonce

Ikke selv klar over at det var ikonmalerier

For 12 år siden oplevede Rikke Mattie, at hendes kreativitet var væk i et års tid.

Det gjorde hende nysgerrig, og hun opsøgte derfor en terapeut. Faktisk var det terapeuten, som opdagede, at det, Rikke Mattie lavede, var ikonmalerier.

- Hun kom til udstillingen, første gang jeg udstillede dem i Viborg. Der sagde hun til mig, at det var som om, at jeg havde gang i en ny tids ikonmystik. Hun fortæller mig, at hun oplever, at hun får samme oplevelse, som når hun ser de klassiske ikonmalerier. Måske endda stærkere, fordi det ikke er personificeret, siger Rikke Mattie.

Et maleri bliver signeret.

Rikke Mattie har tidligere haft butik i Viborg og illustreret Viborg Julekalender to gange og en enkelt gang sammen med en anden. Hun har også tidligere udstillet i Pakhuset.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg Nyt

Julemarked åbner igen

Viborg Nyt

Kulturnatten og Viborg i farver

Viborg Nyt

Byggefirma vil opføre 20 huse på tømmergrund

Viborg Nyt

Småt - men godt - modeshow

Viborg Nyt

Ny medarbejder hos By Brorson

Viborg Nyt

Tag på tur med Bymanden

Annonce