Annonce
Viborg Nyt

Ingefær eller medicin mod migræne?

Stig Ladefoged
Annonce

Viborg: Før jeg blev interesseret i ernæringsforskning, blandede jeg altid ingefærspulver op i lidt vand og bundede det som et shot, hvis jeg havde slem hovedpine. Det virkede hver gang. Og nu har jeg så fundet ud af, at det faktisk ikke var så dum en idé. Det ser i hvert fald ud til at være et naturligt og effektivt middel mod migræne.

Et interessant studie fra 2013 testede effekten af ingefær eller medicin mod migræne. Omkring 100 patienter med migræne indgik i forsøget. Her fik de udleveret kapsler med enten ingefærspulver (250 mg) eller medicin (50 mg sumatriptan), men ingen af deltagerne vidste, hvilke kapsler de fik.

Mængden af ingefærspulver svarer til 1/8 af en teskefuld per kapsel. Altså en meget lille mængde. Deltagerne blev efterfølgende instrueret i, at de skulle tage én kapsel, når de fik et migræneanfald. I timerne efter migræneanfaldet skulle de vurdere, hvor smertefuldt deres anfald var ud fra VAS-skalaen. Denne skala strækker sig fra 1 til 10, hvor 10 er den værst tænkelige smerte.

Forsøget varede i en måned og efterfølgende kunne forskerne konkludere, at ingefær virkede lige så godt som sumatriptan - en af de førende former for migrænemedicin. Når deltagerne fik et migræneanfald, oplevede flertallet af deltagerne fra begge grupper mere end 90 procent reduktion i smerterne allerede efter to timer. Ingefær virkede altså på lige fod med medicinen. Lige så hurtigt og lige så effektivt. Deltagerne startede med at have moderate eller slemme smerter, når migræneanfaldene ramte. Men efter få timer var smerten enten mild eller helt væk for alle deltagerne i begge grupper.

Annonce

Sejr til ingefær

I mine øjne er dette en klar sejr til ingefær, da der ikke er nogen bivirkninger. Sumatriptans almindelige bivirkninger er åndenød, smerter, kvalme, opkast, døsighed og blodtryksændringer. Dette kan ske for 1 til 10 procent af forbrugerne. Derfor anbefaler jeg altid ingefær til mine klienter, hvis de døjer med migræne. Naturligt, sikkert og effektivt.


Forsøget varede i en måned og efterfølgende kunne forskerne konkludere, at ingefær virkede lige så godt som sumatriptan - en af de førende former for migrænemedicin.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg Nyt

Når en drøm bliver til virkelighed

Viborg Nyt

Ny ung filialdirektør hos Nordea

Viborg Nyt

Kan kunsten redde verden?

Viborg Nyt

Se din partner med nye briller

Viborg Nyt

Hvorfor skrive en "ikke-historie"?

Annonce