Annonce
Viborg Nyt

Ingen dans på diskoteksbordene lige foreløbig

Umiddelbart ligger det ikke i kortene, at Zwei Grosse Bier Bar i Viborg åbner igen. I hvert fald ikke før der gælder nye restriktioner. Arkivfoto: Morten Dueholm
Selvom diskotekerne og natklubberne med en smule ombygning gerne må holde åbent, har det viborgensiske festmiljø fortsat lukket. "Det er vores holdning lige nu. Men det kan ske, vi ændrer det," siger administrerende direktør i Zwei Grosse Bier Bar.

Viborg: Lige nu kan det virke helt surrealistisk, at man for knap halvandet år siden kunne stå som sild i en tønde på et diskotek. At man dansede tæt med fremmede på natklubberne, og måtte skubbe sig frem mod baren for at bestille endnu en drink klokken tre om natten.

For i marts sidste år lukkede hele landet ned på grund af corona-pandemien. Og på trods af at restauranter, caféer, værtshuse og meget mere har haft åbent - og lukket og åbent igen - siden da, har dørene til dansegulvene været lukket i hele perioden.

Med vaccinerne kom genåbningsplanerne, men foreløbig gælder stadig strikse restriktioner.

Annonce

Og selvom nogle gå i byen-steder - ligesom den festlige Jomfru Ane Gade i Aalborg - nu er åbne, så er der ikke udsigt til, at hverken Zwei Grosse Bier Bar, Temabar eller den nye Rabalder Bar her i Viborg åbner lige foreløbig.

- Vi er en natforretning, og reglerne siger, at steder med et dansegulv ikke må åbne. Hvis vi skulle åbne, skulle vi bygge om - og det har vi også gjort nogle steder - men det giver ikke mening i Viborg, siger administrerende direktør i Zwei Grosse Bier Bar, Henrik Foget Jensen, og tilføjer:

- Det er vores holdning lige nu. Men det kan ske, vi ændrer det.

Sådan er reglerne

Der er ikke noget i vejen for, at diskoteker og natklubber holder åbent - bare de gør det efter retningslinjerne og efterligner caféer og værtshuse i opbygning.

Det betyder, at man ikke må have et dansegulv, ligesom der skal være tilpas mange siddepladser med afstand, så der maksimalt er én person pr. fire kvadratmeter gulvareal eller én person pr. to kvadratmeter, hvis gæsterne primært sidder ned.

Samtidig gælder naturligvis de gældende regler for forsamlingsforbud, samt sidste udskænkning klokken 22 og lukket klokken 23, medmindre man har et privat arrangement.

Direktøren forklarer, at forskellige kompensationsordninger fortsat hjælper virksomhederne, mens de er lukkede, hvorfor der skal være udsigt til ret meget gang i biksen, før det giver økonomisk mening at bygge dansegulvet om i Viborg og åbne.

- For alle i branchen er det et spørgsmål om overlevelse. Og vi skal nok overleve, men det gør vi også kun ved at tænke os om, siger Henrik Foget Jensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg Nyt

Borgermøde om detailhandel aflyst

Viborg Nyt

Forårskoncert i Houlkær Kirke

Annonce