Annonce
Viborg Nyt

Jo, du må godt blive klippet i hjemmet - men formanden i Viborg Frisørlaug fraråder det kraftigt

Frisørsalonerne er tvunget til at have lukket, mens det indtil videre er tilladt for frisørerne at klippe i private hjem. Foto: Morten Stricker
Selvom salonerne er tvangslukket, er det er tilladt for frisører at køre ud til folk privat og klippe dem. Men frisørerne "skal bare lade være", lyder det fra formand i Viborg Frisørlaug.

Viborg: "Er der nogle frisører herinde, der kører ud til folk og klipper under disse corona-tider?"

Sådan lød spørgsmålet fra Trine Eicke Grønborg på Facebook-siden, Vores Viborg, mandag.

Og ja, det var der. 121 debatterende svar senere havde hun fundet sin frisør, som dog endte med at aflyse tidsbestillingen tirsdag formiddag hos Trine Eicke Grønborg af private årsager.

Så Trine Eicke Grønborg er endnu ikke blevet klippet, men hun har stadig tænkt sig at få lokkerne rettet til, selvom mange udtrykte kraftig modstand mod hendes forespørgsel på Facebook.

- Det kan jeg ikke tage mig af. Det er deres holdning. Jeg går heller ikke ind og bestemmer, hvem de inviterer indenfor i deres hjem, siger Trine Eicke Grønberg, der lige nu går hjemme på barsel, efter hun fødte for ni dage siden.

Frisørerne kan muligvis åbne igen om tre uger (8. februar), hvis corona-situationen er under kontrol - kunne du ikke bare vente nogle uger?

- Jeg synes, at jeg trænger til at blive klippet efter at have gået længe uden. Det er lidt som med en hjemmefødsel, der skal man jo også have folk ind i sit hjem.

Men en fødsel kan ikke vente i tre uger - kan en klipning ikke det?

- Jo, måske, men der er forskellige holdninger og meninger til det, og det her er så bare min, siger Trine Eicke Grønberg.

Annonce

Etik og moral

Og lad os bare få slået det fast. Det er tilladt for frisører at tage hjem til folk og klippe dem privat, selvom saloner skal have lukket. Politiet skriver følgende på sin hjemmeside:

- Det er således ikke forbudt for frisører at klippe kunder i den enkelte kundes private hjem.

Og den regel gælder stadig, bekræfter politiet over for avisen.

Men det er usolidarisk, at nogle frisører kører rundt, mens andre holder lukket, lyder det fra indehaver af Klippestudiet i Viborg, Annette Højgaard, der også er formand for Viborg Frisørlaug.

- De skal bare lade være. Man lukker salonerne ned for at bryde smittekæderne så hurtigt og effektivt som muligt. På denne måde kan en frisør jo bringe smitten rundt fra den ene husstand til den anden, siger Annette Højgaard og fortsætter:

- Så længe smittetallet er for højt i Danmark, må vi jo også holde lukket i salonerne. Det er mangel på etik og moral, at nogle kører rundt. Og hvem tjekker, at der bliver svaret moms og skat af klipningerne?

Selv mister Annette Højgaards virksomhed omkring 42.700 kroner om måneden - altså efter, at der er modregnet kompensation til medarbejderne.

- Jeg var sammen med mange andre erhvervsdrivende til møde med Mette Frederiksen i torsdags, hvor hun understregede, at de holder hånden under de mindre erhvervsdrivende. Sådan føles det bare ikke for os, når vi er tvunget til at holde salonen lukket, mens andre drøner rundt i private hjem, slutter Anette Højgaard.


De skal bare lade være. Man lukker salonerne ned for at bryde smittekæderne så hurtigt og effektivt som muligt. På denne her måde kan en frisør jo bringe smitten rundt fra den ene husstand til den anden.

Annette Højgaard, indehaver af Klippestudiet og formand for Viborg Frisørlaug


Annonce
Annonce
Viborg Nyt

214 skattejægere i Teglmarken

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg Nyt

Når en drøm bliver til virkelighed

Viborg Nyt

Ny ung filialdirektør hos Nordea

Annonce