Annonce
Viborg Nyt

Køb de rigtige bobler til nytåret

For mange er Champagne det eneste rigtige, men vineksperten mener, at der også er mange gode bobler fra eksempelvis Asti eller Cava. PR-foto
Man kan få væsentligt mere for pengene, hvis man går uden om Champagne-distriktets vine, og i stedet vælger en anden mousserende vin.
Annonce

Danmark: Danskerne er vilde med champagne, men vinekspertens råd om nytårsboblerne er at droppe champagnen og få mere for pengene.

- Vi oplever, at danskerne gerne bruger nogle ekstra penge omkring nytår til for alvor at skyde året ind med maner. Og det er jo dejligt, at der bliver gået lidt op i, hvad vi drikker, men det er samtidig synd, at det bedste bliver gemt til midnat, hvor de fleste allerede har fået lidt for meget under vesten, fortæller René Dreijer fra klubvin.dk i en pressemeddelelse.

Han opfordrer derfor til, at man enten popper champagnen tidligere, eller at man kigger efter andre alternativer.

– Champagne er en drik af næsten mytiske proportioner. Lige fra bryllupsfejringer til nytår til sejrspodier har flasken været et fast inventar. Men er man ikke til den typisk meget tørre smag, så er der mange gode alternativer at vælge fra, siger René Dreijer.

Annonce

Søde bobler

På grund af champagnens store udbredelse oplever vinmanden ofte, at mange danskere forveksler enhver flaske mousserende vin med champagne. Men champagne er ligesom lammefjordskartofler et beskyttet produkt afgrænset til et geografisk område.

– Champagne kommer fra området Champagne i Nordfrankrig, men det er langtfra det eneste sted i verden, hvorfra der kommer vin med bobler. Italien og Spanien er kendte for deres mousserende vine, og selv her i Danmark har vi en unik og egnsbeskyttet produktion af mousserende vine lidt nord for Kolding, siger René Dreijer og anbefaler de italienske Asti og Prosecco eller den spanske Cava.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg Nyt

Småt - men godt - modeshow

Viborg Nyt

Ny medarbejder hos By Brorson

Viborg Nyt

Tag på tur med Bymanden

Viborg Nyt

Lær dit barn at spotte en groomer

Viborg Nyt

Mindfulness kan være vejen frem

Viborg Nyt

Brygmesteren stopper hos Viborg Bryghus

Annonce