Annonce
Viborg Nyt

Købmand åbner café i Sct. Mathias Centret

Købmand Lasse Lauritsen viser, hvor der skal være en café i Sct. Mathias Centret. Den åbner torsdag 5. november. Foto: Morten Pedersen
"Meny-Torv" åbner næste torsdag med en ny café skabt af lokale kræfter. Købmand Lasse Lauritsen håber på, at det nye, hyggelige spisested kan lokke endnu flere til centret.

Viborg: Gennem mange år har kunderne i Sct. Mathias Centret kunnet stille den lille sult med en fransk hotdog fra Meny på nederste etage. Faktisk er der rundt regnet blevet langet 70.000 hotdogs over disken hvert eneste år, lyder det fra købmand Lasse Lauritsen.

Men potentialet er større end hotdogs, mener købmanden.

Derfor har han valgt at investere i en kraftig opgradering af torveområdet. Håndværkerne har i denne uge værktøjet fremme, hvor de bygger på livet løs, og fra og med torsdag den 5. november vil centrets kunder blive mødt af det hyggelige Meny-Torv.

- Jeg oplever et stort behov for at give ikke bare mine egne kunder - men alle kunder i Sct. Mathias Centret - et sted, hvor de kan mødes og være fælles om en hyggelig pause fra dagens gøremål, siger Lasse Lauritsen om det nye initiativ og understreger, at der på samme måde som inde i selve Meny-butikken naturligvis er lavet alle de nødvendige corona-foranstaltninger i caféområdet.

Hygge er et nøgleord

Ifølge købmanden har nøgleordet for udformningen af caféområdet været "hygge".

Et besøg skal være en god oplevelse for et bredt spektrum af gæster, hvilket også afspejles i menukortet.

- Vi har valgt at fusionere fastfood, bistro, café og et supermarked på en ny måde. Det betyder, at vores kunder ligesom hidtil kan stille den hurtige sult med en fransk hotdog, sandwich eller kage, ligesom de kan nyde en pause med en god kop kaffe eller måske en café latte, siger Lasse Lauritsen.

Illustration, der viser, hvordan torvet vil tage sig ud.

I indretningen og designet af Meny-Torv har det derfor handlet om at ramme en god balance mellem det klassiske hyggemiljø og et nutidigt design, der leder tankerne i retning af en afslappende lounge.

Annonce

Lokale kræfter

Det er en samling af viborgensiske virksomheder, der kommer til at præge den nye café. Eksempel er indretningsarkitekterne fra Cintu og designerne fra brand- og designbureauet Won Won, mens kaffen i den nye café leveres af lokale Peter Larsen Kaffe. Desuden er dekorationen produceret af skiltefirmaet Colors.

- Det lokale islæt har altid spillet en stor rolle for mig, både i supermarkedet og nu også med det nye torv, siger Lasse Lauritsen.

Annonce

Åbning i en corona-tid

Der har været en del overvejelser bag tidspunktet for åbningen af den nye café, da udfordringerne med corona-virussen har vist sig både hårde og vedblivende. Men Lasse Lauritsen tror på, at tidspunktet for åbningen er det rigtige frem for at vente.

- Som så mange andre erhvervsdrivende har vi også i et vist omfang mærket effekten af corona og i øvrigt også af, at centrets parkeringsforhold gennem flere måneder har været en smule kaotiske under renoveringen af centrets parkeringsdæk, siger han og fortsætter:

På billedet er der tomt - men i uge 44 bliver der fuld tryk på at sætte caféen op. Foto: Morten Pedersen

- Jeg tilhører nu engang bare den type, der tror på, at når modvinden er hård, så kommer man længst ved at plante benene solidt i jorden og kæmpe, alt hvad man har lært, siger Lasse Lauritsen med et skævt smil og fremhæver i samme åndedrag, at de nye parkeringsfaciliteter bliver indviet om få uger - efter planen den 13. november.

- Jeg har en stærk overbevisning om, at centret med de forbedrede parkeringsforhold og det nye Meny-Torv vil blive et attraktivt valg for endnu flere viborgensere og oplandskunder, lyder det optimistisk.


Vi har valgt at fusionere fastfood, bistro, café og et supermarked på en ny måde. Det betyder, at vores kunder ligesom hidtil, kan stille den hurtige sult med en fransk hotdog, sandwich eller kage.

Lasse Lauritsen, købmand i Meny
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg Nyt

Åbent hus i cricketklubben Olympia

Annonce