Annonce
Viborg Nyt

Klumme: Kan man date, hvis man har en kronisk sygdom?

I min omgangskreds er der flere, som har kroniske eller kritiske sygdomme, og vi har talt en del om, om man overhovedet kan være attraktiv og tillade sig at date i sådan en situation.

Jeg mener helt klart, at man kan være lige så heldig, som hvis man var fuldstændig rask, og at der lige så let kan være en for dig derude, selvom du har en eller anden skavank eller sygdom i dit liv. Jeg mener også bare, at man skal være ærlig fra starten og melde ud, at ”jeg har dette problem i mit liv”. Så har vedkommende mulighed for at træffe et valg lige fra starten, på samme måde som nogle vælger til og fra ud fra synlige parametre som højde og vægt.

En af mine veninder og jeg blev enige om at lave et eksperiment og oprette en dating profil, hvor hun klart meldte ud, at hun er kræftopereret og i kemobehandling. Hun troede ikke selv på, at nogen ville byde ind, men jeg var bestemt ikke enig. Hun mente at mændene ville gå langt udenom hendes profil, men hun blev overrasket.

Annonce

Da min veninde fik lagt profilen op, gik der ikke lang tid, før hun begyndte at få likes, og efter kun få timer havde hun over 300 muligheder for match. Hun blev faktisk nødt til at lukke den igen efter få dage, for hun fik næsten stress over alle de tilbud.

Det var jo helt klart ikke alle, som var interessante for hende. Der var en kæmpe variation i alder, og hvad de kunne byde ind med. Men vi blev enige om at sende en stor cadeau til alle de søde mænd, som havde sendt hende positive udmeldinger.

Og vores konklusion på forsøget var, at det godt kan betale sig, hvis man sidder og savner en kæreste. Man kan godt melde sig på dating-markedet og give det en chance, selvom man har en kronisk eller kritisk sygdom.

Gør op med dig selv, hvad du ønsker, og hvad du selv kan tilbyde. Og lad være med kun at se de negative sider ved dig selv og dit liv. Få eventuelt en ven eller veninde til at hjælpe dig med at finde dine goder sider frem, og vær ærlig om, hvad du kan tilbyde, og hvilke udfordringer du har i dit liv.

På den måde vil du undgå at lære nogen at kende og måske få følelser for dem og de for dig, før vedkommende finder ud af dit issue senere og ikke kan forholde sig til det. Det kan også medføre, at vedkomne måske mener, at du har været uærlig ved ikke at fortælle om det fra starten.

Derfor: Pas på dig selv, men tag chancen og kast dig ud på dating-markedet. Vær ærlig og lad dig ikke nøjes, bare fordi du har en sygdom eller skavank. Du er lige så meget værd som en rask person. Du er dig og fortjener at blive elsket for den, du er - og ikke for dit helbred. Det kunne jo være, at der var et sødt menneske, som kunne være ved din side i svære tider. Også selvom du ikke mener, at du har overskud til at gøre og være alt det, du gerne vil. Du er den, du er, og sådan er det.

En af mine veninder og jeg blev enige om at lave et eksperiment og oprette en dating profil, hvor hun klart meldte ud, at hun er kræftopereret og i kemobehandling. Hun troede ikke selv på, at nogen ville byde ind, men jeg var bestemt ikke enig.

Annonce
Annonce
Viborg Nyt

Vigtig huskeregel til købere: Der skal to underskrifter til, før boligen er solgt

Annonce
Annonce
Viborg Nyt

Bliver revet væk: Rækkehuse er populære hos køberne

Annonce
Forsiden netop nu
Viborg Nyt

Westlife i Viborg er reddet: Ny dato i 2022

Viborg Nyt

Klumme: Flere hunde kan ikke være alene hjemme (del 2)

Viborg Nyt

Klumme: Kartoffelferie…

Viborg Nyt

Stort sommerhus-projekt på vej i Hjarbæk: - Det løfter området et niveau op

Viborg Nyt

Klumme: Øg din Q10-aktivitet i kroppen helt naturligt

Viborg Nyt

Holzmanns 'afløser' på plads i centret: Ny taske- og lædervarebutik flytter ind til black friday

Viborg Nyt

International trio gæster Viborg

Viborg Nyt

Lokal glæde over nye rejsevejledninger: - Der er et opsparet behov for at rejse ud og opleve

Viborg Nyt

Masser af muligheder for at få testet hørelsen gratis

Viborg Nyt

Lokalkendt slagtermester siger stop efter 30 år: - Timingen var rigtig, så det var med at slå til

Viborg Nyt

Klumme: Derfor er søvn vigtigt for dit sexliv - og meget andet

Viborg Nyt

Få det fulde overblik over uge 42 på Viborg-egnen: Det må du ikke gå glip af i din efterårsferie

Viborg Nyt

Klumme: Kulturnat og kulturdebat

Viborg Nyt

Opfordring til foreninger: Vi har 100.000 kroner - kom og søg

Viborg Nyt

Ny høreklinik er åbnet i Viborg: Tilbyder både at lukke lyden ind og holde den ude

Viborg Nyt

Gågadebutikken er 50 år og ejeren 75: - Jeg har ingen ønsker om en pensionist-tilværelse

Viborg Nyt

Sct. Mathias Centret bliver en butik fattigere

Viborg Nyt

Et helt unikt "ja tak-tilbud" til to unge hærværksmænd: Meld jer selv, så får I et stjerneskud og slipper for en politianmeldelse

Viborg Nyt

Trekløver i Overlund: - Vi klæder hinanden godt, men skal have flere ind og smage

Viborg Nyt

Klumme: Hvad kvinden ville ønske, at manden vidste om hendes seksualitet

Viborg Nyt

Efter 20 år i familien sælges kendt Viborg-restaurant - den nye ejer kommer fra konfliktfyldt afslutning i Bjerringbro

Annonce