Annonce
Viborg Nyt

Klumme: Dating, er du ærlig?

Annonce

Viborg: Når jeg taler med mennesker, som har prøvet sig frem i dating-universet, hører jeg mange, som er skuffede. Skuffede over, at folk lyver så meget om sig selv, om højde og drøjde, om uddannelse, om ønsker for et eventuelt møde.

Hvorfor gør folk det?

Der er selvfølgelig mange grunde, og de er ikke alle uærlige og med en skjult egoistisk dagsorden.

I dag er det ikke kun unge mennesker, som bruger online dating. Det er for alle aldre, og det er forskellige ting, man søger på nettet.

Mange ønsker bare et hurtigt knald men ved godt, at løfter om ture hånd i hånd i skoven lokker flere til end et ærligt ønske om sex. Det er bare ikke fair over for den person, som går til mødet med andre forventninger og håb. Jeg har endda set dating-sites, som rådgiver om en liste med egenskaber, som giver flere point og mulighed for at blive valgt til, uanset om det er sandheden eller ej.

Der findes dog sider, som kun formidler den slags dates, så hold dig til dem, hvis det er det, du søger.

Alle kan selvfølgelig have brug for gode råd, når man begiver sig ud i noget nyt, og det kan være svært at vide, hvordan man skal finde den eneste ene, hvis det er det, man går efter.

Det er imidlertid et dårligt råd at lyve om sig selv for at indfange en eventuel partner. Først og fremmest fordi den anden part jo vil møde op på falske forudsætninger og bliver skuffet, hvis du har skrevet at du er 190 cm høj, og du møder op og kun er 170.

Desværre er det en kendt problematik. For selvom højden ikke afgør, om man er et rart menneske eller et godt match, så er det falsk reklame, som vil skabe skuffelse. Og det er ikke sikkert, at du får en chance til.

Men mange er så usikre på, hvad der skal til for at være god nok, at de lytter ukritisk til dating-råd og skriver egenskaber, som de ikke helt kan stå inde for, for at få flere point og chancer på dating-markedet.

Mit råd er dog derimod at være så ærlig, som muligt uden at udlevere dig selv fuldstændig til at starte med. Se på de ønsker du har til en partner, og vend dem om mod dig selv, og se om du kan leve op til dem. Kan du selv levere ærlig, kærlig og til hjemlig hygge? Eller er du mere til hurtig sex og masser af rødvin? Eller begge dele?

Formuler dig gerne sjovt og originalt, hvis det er din stil, men lad være med at prøve at være noget du ikke er.

Hvis du ønsker et langvarigt parforhold, så vil jeg råde dig til at lære det nye menneske godt at kende, før du har sex med vedkommende. Brug noget tid og prøv at mødes på jeres forskellige hjemmebaner, oplev hinandens interesser og se, om det er noget, I kan holde ud at høre om eller deltage i.

Og tal gerne om sex, før I kaster jer ud i det. Find ud af, om I kan lide de samme ting, er lige eventyrlystne eller det modsatte. Har I noget at byde ind med overfor hinanden og lad være med at love noget, du ikke kan leve op til.

Held og lykke derude.

Klummeskribent Kimi Sand

Kimi Sand på 57 år er sexolog, fysioterapeut og parterapeut. Hun har klinik i Viborg og skriver om sine erfaringer med sex- og samliv.

Hun har været fysioterapeut siden 1993, og sexolog siden 2014. Hun tager gerne udgangspunkt i anonyme spørgsmål og kommentarer fra læsere af Viborg Nyt - så skriv endelig til hende.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg Nyt

Ejendomsmægler går imod tendens

Viborg Nyt

Bliv en del af Viborgs historie

Annonce