Annonce
Viborg Nyt

Klumme: De små arrangementer med stor betydning

Man læser og hører ofte om de større arrangementer og begivenheder, hvor kulturhusene har mange midler til PR, men det er ofte i det små - de mindre events, udstillinger og arrangementer - at jeg vækkes til live af nye impulser og får inspiration.

I sidste uge fik jeg en henvendelse fra Malergruppen Nordlyset. De har siden 2007 og hvert år afholdt efterårsudstilling i Pakhuset i Viborg. Det hele startede i 1999, da en malergruppe blev hjemløs. Gruppen havde gået til malerkursus ved kunstner Henry Lundgren, og da han ville stoppe undervisningen, fortsatte kreativiteten på Kulturcenter Værestedet i Låstrup.

Malergruppen Nordlyset laver hvert år en udstilling i Pakhuset. Det sker også i år med fernisering lørdag den 2. oktober - slå et sving ind og se udstillingen.

Annonce

På Papfabrikken i Bruunshåb kan man nye naturen og - om man vil - tage en travetur eller motionstur i bakkerne. Men ude på Papfabrikken gemmer der sig et lille kunstner-kollektiv under navnet Driftskontorer, som også er værd at besøge.

Driftskontoret er et kunstnerdrevet udstillingssted etableret af billedkunstner Annette Gerlif og keramiker Helle Bovbjerg fra Viborg i 2020. Det gamle Driftskontor på Papfabrikken ligger på 1. sal, og er ramme for udstillingerne med de inviterede kunstnere. Alle udstillinger er unikke og udvikles specielt til Driftskontoret. Udstillingerne tager afsæt i den 100 år gamle papfabrik og dens store potentiale. Kunstnere bor i området og arbejder på fabrikken under produktionen - på denne måde sker der en sammensmeltning af kultur, natur, historie og håndværk.

Et andet "lille" men dog betydningsfuldt event er de mange læsekredse eller litteraturklubber, der især er i de mindre byer og ikke mindst afholdes af bibliotekerne. I en læsekreds læser man den samme bog, hvorefter man mødes og deler læseoplevelsen sammen med de andre i gruppen. Her er glæden ved litteratur det vi vigtige - at læse og dele det læste. Er du medlem af en læsekreds, eller har du lyst til at oprette en, så kan du med fordel låne en af bibliotekets læsekredsposer. Posen indeholder otte læseeksemplarer og må lånes i to måneder, så der er god tid til fordybelse.

Og når vi nu er i gang med fordybelse, så kalder efteråret på fordybelse, samtaler og inde sysler, og der er mange mange litteratur- og forfatterarrangementer. Onsdag den 6. oktober står Søren Ulrik Thomsen på scenen med digte og lyrik i Viborg Musiksal. Billetter købes ved Biblioteket - her kan du også få et program over efterårets mange tilbud i magasinet "bemærkedage", som også kan findes online.

Jeg vil også gerne slå et slag for Kulturnatten i Viborg. Fredag den 15. oktober - som optakt til efterårsferien - bliver der liv i flere af Viborgs kulturhuse, og spændende steder lukker porten op. Du kan i år blandt andet opleve Odd Fellow logen helt indefra og en operakoncert på Nytorv.

Sidst vil jeg nævne Champagne Festival den 30. oktober i Student House i Viborg. Find Holms Vinotek på facebook og få mere information.

Annonce
Annonce
Viborg Nyt

Vigtig huskeregel til købere: Der skal to underskrifter til, før boligen er solgt

Annonce
Annonce
Viborg Nyt

Bliver revet væk: Rækkehuse er populære hos køberne

Annonce
Forsiden netop nu
Viborg Nyt

Westlife i Viborg er reddet: Ny dato i 2022

Viborg Nyt

Klumme: Flere hunde kan ikke være alene hjemme (del 2)

Viborg Nyt

Klumme: Kartoffelferie…

Viborg Nyt

Stort sommerhus-projekt på vej i Hjarbæk: - Det løfter området et niveau op

Viborg Nyt

Klumme: Øg din Q10-aktivitet i kroppen helt naturligt

Viborg Nyt

Holzmanns 'afløser' på plads i centret: Ny taske- og lædervarebutik flytter ind til black friday

Viborg Nyt

International trio gæster Viborg

Viborg Nyt

Lokal glæde over nye rejsevejledninger: - Der er et opsparet behov for at rejse ud og opleve

Viborg Nyt

Masser af muligheder for at få testet hørelsen gratis

Viborg Nyt

Lokalkendt slagtermester siger stop efter 30 år: - Timingen var rigtig, så det var med at slå til

Viborg Nyt

Klumme: Derfor er søvn vigtigt for dit sexliv - og meget andet

Viborg Nyt

Få det fulde overblik over uge 42 på Viborg-egnen: Det må du ikke gå glip af i din efterårsferie

Viborg Nyt

Klumme: Kulturnat og kulturdebat

Viborg Nyt

Opfordring til foreninger: Vi har 100.000 kroner - kom og søg

Viborg Nyt

Ny høreklinik er åbnet i Viborg: Tilbyder både at lukke lyden ind og holde den ude

Viborg Nyt

Gågadebutikken er 50 år og ejeren 75: - Jeg har ingen ønsker om en pensionist-tilværelse

Viborg Nyt

Sct. Mathias Centret bliver en butik fattigere

Viborg Nyt

Et helt unikt "ja tak-tilbud" til to unge hærværksmænd: Meld jer selv, så får I et stjerneskud og slipper for en politianmeldelse

Viborg Nyt

Trekløver i Overlund: - Vi klæder hinanden godt, men skal have flere ind og smage

Viborg Nyt

Klumme: Hvad kvinden ville ønske, at manden vidste om hendes seksualitet

Viborg Nyt

Efter 20 år i familien sælges kendt Viborg-restaurant - den nye ejer kommer fra konfliktfyldt afslutning i Bjerringbro

Annonce