Annonce
Viborg Nyt

Klumme: Hvem møder dine børn på nettet?

Viborg: Vi har alle hørt om de skumle typer, som lokker børn til at sende billeder eller mødes med dem i virkeligheden, selvom de ikke er 14 år, som de giver sig ud for at være.

Og det kræver selvfølgelig, at forældre har en løbende dialog med børnene for at have en fornemmelse af, hvem de er i kontakt med, og hvordan de reagerer på disse møder. Det kan ikke siges nok gange, for der er ikke en indgroet kultur omkring færdsel på nettet, som kan sikre vores børn. Så forældre bliver nødt til at holde øje (det lyder træls, men det er så vigtigt) for at sikre, at børnene ikke får dårlige oplevelser og lærer at sortere i kontakterne, og sætte grænser.

Men i den senere tid er jeg blevet opmærksom på, at der er en anden fare, der lurer i de online spil, som de fleste børn og unge i dag er meget optaget af. Og læg mærke til, at jeg ikke advarer mod spillene - for det ved jeg ikke nok om, og der er helt sikker mange gode ting ved spillene. Børn lærer blandt andet at interagere på mange måde, at tage beslutninger og se konsekvenser af deres beslutninger.

Annonce

Mange børn, som måske er isolerede af den ene eller den anden grund, kan rent faktisk finde venner og lære sociale spilleregler, lære at formulere sig og indgå i en gruppe. Der er utroligt megen læring i disse spil. Det skal vi bestemt ikke undervurdere.

Der er dog opstået en kultur, som forældrene ikke er en del af, og helt naturligt ikke er opmærksom på, for børnene vil gerne have privatliv, og det vil forældrene gerne give dem - men det er vigtigt at være opmærksomme på, hvordan jeres børn har det.

For selv om jeres børn er velfungerende og har andre venner i det fysiske liv, kan der være børn i den anden ende af spillet, som ikke har det så godt, og som ikke har andre end dem, de møder inde i spillet.

Spillet kan være et helle fra en svær hverdag. Måske har de ingen venner, måske har de forældre som arbejder meget eller er ude i misbrug.

Så det, vi skal være opmærksom på, er, hvem er det dine børn spiller med? Er det andre børn eller er det voksne, er det børn som har det svært, er det børn/unge som er depressive eller decideret selvmordstruede? Det kan være børn og unge fra hele verden, dine børn spiller med, og i udlandet er man måske ikke lige så opmærksom på, hvordan børnene har det, som vi er i Danmark.

Jeg har hørt historier fra børn/unge, som har følt sig overvældet af, hvor dårligt de andre børn har haft det. Børn som ingen har at tale med, hvor de bor. Historier om, at danske børn gerne vil hjælpe andre og selv bliver depressive, fordi de ikke magter at hjælpe de andre børn.

Og når et menneske har det psykisk dårligt, kan det menneske suge energi ud af børn/unge, som ikke formår at sætte grænser eller henvise til andre.

For når nogen rækker ud for at få hjælp, er der ikke noget værre end ikke at kunne hjælpe. Så spørg ind til, hvem jeres børn spiller med og læg mærke til, hvordan jeres barn har det.


Det kan være børn og unge fra hele verden, dine børn spiller med, og i udlandet er man måske ikke lige så opmærksom på, hvordan børnene har det, som vi er i Danmark.

Annonce
Annonce
Viborg Nyt

Ungdomsskolens fritidshold åbner for tilmelding

Annonce
Annonce
Viborg Nyt

Klumme: Mord og gammel kunst

Annonce
Forsiden netop nu
Viborg Nyt

Hobbyfotograf nyder Viborgs mangfoldige dyreliv: - Det er fascinerende

Viborg Nyt

Klumme: Cravings og kedsomhed - undgå at blive fanget af trangen til sødt

Viborg Nyt

Klumme: Ældresex - er det et begreb? Hedder det ikke bare sex uanset alder?

Viborg Nyt

Naturvejleder i Viborg: - Der er så meget at opleve

Viborg Nyt

Kasserede klipklappere og æggeskaller: Ny udstilling viser skraldekunst fra Ghana

Viborg Nyt

Baggårdsfortællerne holder fortælleaften ved Sønæs

Viborg Nyt

Musikalsk teater, trylleshows, underholdende oplysning og farvestrålende cirkusgøgl: Borgvold Søndage er tilbage

Viborg Nyt

Klumme: Et foto som rammer dig lige i maven

Viborg Nyt

Nye skilte rundt om Viborg-søerne fortæller historier om stedet lige dér, hvor du står

Viborg Nyt

Der hænger flere hundrede hjertestartere i Viborg Kommune: Alle og enhver kan bruge en af dem til at redde liv

Viborg Nyt

Klumme: Hvert andet kræfttilfælde kan forebygges

Viborg Nyt

Klumme: Gider unge mænd ikke give pigerne oralsex?

Viborg Nyt

Peder fra Viborg faldt om med hjertestop - var død i 15 minutter

Viborg Nyt

Lokal førstehjælpsinstruktør: - Mange unge lærer førstehjælp i dag

Viborg Nyt

Bagagerumsmarked vender endelig tilbage på Dyrskuepladsen - og det bliver både lørdag og søndag

Viborg Nyt

Tomhed bliver snart afløst af travlhed: Expo Partner glæder sig til messer i efteråret

Viborg Nyt

Handelsbanken får ny direktør med rødder i Viborg

Viborg Nyt

Indehaver af Sommershoppen ville være ejer i stedet for lejer - men andre købte den ejendom, som han med tilfredshed er flyttet ind i

Viborg Nyt

Slut med legetøjsbutik - nu skal hun være influencer og mor til to

Viborg Nyt

Klumme: 24 timer med løb, liv og glæde for alle

Viborg Nyt

Corona-restriktioner har ikke skræmt biografgængere væk: Fotorama melder om masser af gæster

Annonce