Annonce
Viborg Nyt

Klumme: Hyldest til kvindelige former

Viborg: Jeg får lyst til at skrive om en strålende oplevelse, jeg lige har haft. Da jeg selv er tidligere mavedanser, elsker jeg at se andre optræde og træde frem i lyset. Så da jeg så, at der var burlesque-arrangement (grovkornet revy/komedie med seksuelle undertoner, red.) i Silkeborg, måtte jeg bare afsted. To veninder ville også gerne med, så vi drog af sted i forventning om et show med kulør.

Allerede da vi ankom, så vi, at publikum stod i kø uden for et flot gammelt hus med træudsmykninger. Lunden, hedder det, og vi var aldrig i tvivl om, at det var det rigtige sted, for flere havde gjort meget ud af deres fremtoning. Både mænd og kvinder var dresset op: kvinder i 50’er-stil med strutskørter og skønne sko, mænd med tøj i lystige farver og flot skæg.

Der var en særlig stemning over det hele, og folk var meget venlige. Min veninde opdagede, at hun havde glemt et mundbind, da vi havde stået i kø længe, og kvinden bag os bød ind og gav hende et, hun havde i overskud.

Annonce

Indenfor var personalet også pyntet i 50’er-stil, og de så brandgodt ud. Vi fik velkomstdrinks, folk var i godt humør og talte med hinanden på kryds og tværs.

Da showet gik i gang, talte sprechstallmeisterinden om, at folk ville få flyttet på deres grænser og jeg tænkte: "ah, det gælder nok ikke mig, da jeg synes, at jeg er rimeligt open-minded". Men jeg kom på andre tanker. I hvert fald med henhold til hvad, jeg troede, var Burlesque.

De fleste shows, man ser, lever rigtig flot op til de gældende idealmål for, hvad der anses som smukt og sexet. Men dette show bød på en meget større variation og flyttede lidt på begreberne. Jeg har altid syntes, at kvindens krop er fantastisk, og at vi begrænser os for meget med henhold til, hvad der betragtes som sexet.

De kvinder, der optrådte her, var både store og små - og alle meget modige og frække. Det var utroligt herligt at se kvinder, som optrådte sexet og tog ejerskab over deres krop og udsendte en vibration, som sagde: Jeg har noget til dig, hvis jeg synes, du fortjener det, men det er mig, som ejer MIN krop. Der var ingen skam, og det var ikke vulgært.

Skam er noget, som fylder utroligt meget både hos unge og ældre kvinder, hvis man ikke synes, at man lever op til gældende normer. Og skam kan være invaliderende for selvværdet og for oplevelsen af sig selv og sin krop.

Det var befriende at se denne hyldest til kvinder i alle afskygninger og høre mændenes og kvindernes anerkendelse i form af bifald og klapsalver. Det var herligt at se parrene i publikum nyde denne aften sammen, og jeg vil gætte på, at oplevelser kan give stof til eftertanke og snak hjemme i privaten - og måske også inspiration til sexlivet.

Dette var et eksempel på at gøre noget sammen, som kan give gnist i samlivet, uden at sætte det hele på spil, som man eksempelvis kan risikere ved at tage i swingerklub uden at være helt klar til det.

Det var så bekræftende. Kvinder: I er skønne, præcis som I er. Så nyd jeres krop og de oplevelser, som den kan give jer.


Dette show bød på en meget større variation og flyttede lidt på begreberne. Jeg har altid syntes, at kvindens krop er fantastisk, og at vi begrænser os for meget med henhold til, hvad der betragtes som sexet.

Annonce
Annonce
Viborg Nyt

Bagagerumsmarked vender endelig tilbage på Dyrskuepladsen - og det bliver både lørdag og søndag

Annonce
Annonce
Viborg Nyt

Handelsbanken får ny direktør med rødder i Viborg

Annonce
Forsiden netop nu
Viborg Nyt

Tomhed bliver snart afløst af travlhed: Expo Partner glæder sig til messer i efteråret

Viborg Nyt

Slut med legetøjsbutik - nu skal hun være influencer og mor til to

Viborg Nyt

Klumme: 24 timer med løb, liv og glæde for alle

Viborg Nyt

Indehaver af Sommershoppen ville være ejer i stedet for lejer - men andre købte den ejendom, som han med tilfredshed er flyttet ind i

Viborg Nyt

Klumme: Skal det være kattens besværligt at få katten til dyrlæge?

Viborg Nyt

Corona-restriktioner har ikke skræmt biografgængere væk: Fotorama melder om masser af gæster

Viborg Nyt

Biograf-chefen anbefaler: Her er sommeren og sensommerens store premierefilm

Viborg Nyt

Klumme: Sex… eller bare ligge i ske?

Viborg Nyt

Sct. Mathias Centrets nye chef får travlt - skal lede butikscentre i tre store jyske byer

Viborg Nyt

Det begyndte med en gruekedel for seks år siden: Nu drømmer Kent og Anders om at blive ølbryggere på fuld tid

Viborg Nyt

Klumme: Sommerlæsning og lyd i øret

Viborg Nyt

Klumme: Nyd sommerferie, grill og drinks – men husk at få hovedet med

Viborg Nyt

Klumme: Med narcissisten på ferie

Ugeavisen Møldrup-Aalestrup

Glade Skals-spejdere på sommerlejr

Viborg Nyt

55-årige Gitte bliver ny økonomichef i midtjysk modulbygger-virksomhed

Viborg Nyt

Så er der padel til kaffen - center med populært spil har fået ny driftig mand i ejerkredsen

Viborg Nyt

Ny mand i mediehuset: Christoffer er vendt hjem for at bo og arbejde i barndomsbyen

Viborg Nyt

Havepools giver mange muligheder: Viborg-familie bader i drivhuset

Viborg Nyt

Havepools efterspørges som aldrig før

Viborg Nyt

Klumme: Snapsting, animationsfestival, kulturnat og meget mere liv…

Viborg Nyt

Klumme: Styrer skam dit parforhold?

Annonce