Annonce
Viborg Nyt

Klumme: Med narcissisten på ferie

Nu er det sommerferietid, og hvis du er sammen med et menneske med narcissistiske personlighedstræk, vil du måske have oplevet tiltagende dramaer op mod den tid, hvor I skal til at afsted på ferie.

Hvad enten I skal i sommerhus eller til udlandet, vil de fleste ”normale” mennesker begynde at glæde sig til den oplevelse, men ”narcissisten” kan ikke lide glade mennesker og kan ikke lide, hvis du har det godt og vil derfor forsøge at skabe dramaer, så brodden bliver taget af den glæde. Han/hun kan nemlig ikke selv mærke den glæde og vil derfor ødelægge din.

Narcissisten vil helst kontrollere din glæde og vil helst selv være årsag til den, så vedkomne vil gerne ødelægge din forventning til ferien - eksempelvis ved at sige, at I måske ikke kan komme afsted alligevel, at I ikke har råd eller at han/hun ikke har tid. I sidste øjeblik bliver der givet grønt lys for ferien, og derved er narcissisten årsagen til, at du bliver glad, fordi I alligevel kommer på ferie. På den måde har narcissisten hele tiden kontrollen.

Annonce

I mit tidligere forhold opdagede jeg efterhånden et mønster i min kærestes adfærd, hver gang vi nærmede os den bestilte ferie. Han begyndte at skabe dramaer over forskellige ligegyldige ting og de første år, hvor det skete, blev jeg helt perpleks og forstod ikke, hvad der skete, eller hvad jeg havde gjort forkert. Men efterhånden kunne jeg genkende mønstret.

Dengang vidste jeg intet om narcissister. Eller rettere… da troede jeg bare, at det var selvglade mennesker. Jeg vidste ikke, hvor skadelige de er at være i nærheden af.

Men da jeg opdagede mønstret, begyndte jeg at tage det helt roligt. Jeg vidste jo, at det gik over igen. Men jeg forstod stadig ikke, hvorfor vi skulle igennem de dramaer.

Han kunne endda finde på at skabe dramaerne, når vi var kommet afsted, hvis det blev lidt for hyggeligt og rart. Et år stod vi nede i Italien med vores tilsammen tre børn og var kørt derned i hans bil. Så truede han mig med at tage sine børn og køre hjem. Så kunne min søn og jeg selv finde ud af at komme hjem. Årsagen var, at min søn på ni år havde været insisterende på at få noget bestemt at spise.

Da jeg havde luret min daværende kæreste, så jeg sagde bare: "Fint, du kan bare køre - jeg skal nok nyde ferien uden dig og selv komme hjem." Jeg gik ikke med på dramaet.

Det passede ham ikke. Så ændrede han taktik og blev den søde og omsorgsfulde, som han også kunne være, når det passede ham.

Så kunne vi have det hyggeligt et stykke tid igen, indtil noget ikke passede ham. Så begyndte det forfra. Alligevel kan min hjerne stadig snyde mig flere år efter, hvor jeg huske vores ferier som den bedste tid og glemme alle dramaerne. Det kræver, at jeg er helt ærlig overfor mig selv for at huske korrekt.

Men hvis du derude er i sådan et ustabilt forhold, skal du gøre op med dig selv, om du orker at være i sådanne dramaer hele tiden. Det tærer på kræfterne og med tiden æder dramaerne kærligheden op. For det, vi tror er kærlighed, gør, at vi holder ud og kæmper. Men i et sundt kærlighedsforhold gør man ikke sådanne ting overfor hinanden.


Et år stod vi nede i Italien med vores tilsammen tre børn og var kørt derned i hans bil. Så truede han mig med at tage sine børn og køre hjem. Så kunne min søn og jeg selv finde ud af at komme hjem.

Annonce
Annonce
Viborg Nyt

Baggårdsfortællerne holder fortælleaften ved Sønæs

Annonce
Annonce
Viborg Nyt

Klumme: Et foto som rammer dig lige i maven

Annonce
Forsiden netop nu
Viborg Nyt

Nye skilte rundt om Viborg-søerne fortæller historier om stedet lige dér, hvor du står

Viborg Nyt

Klumme: Hvert andet kræfttilfælde kan forebygges

Viborg Nyt

Klumme: Gider unge mænd ikke give pigerne oralsex?

Viborg Nyt

Der hænger flere hundrede hjertestartere i Viborg Kommune: Alle og enhver kan bruge en af dem til at redde liv

Viborg Nyt

Peder fra Viborg faldt om med hjertestop - var død i 15 minutter

Viborg Nyt

Musikalsk teater, trylleshows, underholdende oplysning og farvestrålende cirkusgøgl: Borgvold Søndage er tilbage

Viborg Nyt

Lokal førstehjælpsinstruktør: - Mange unge lærer førstehjælp i dag

Viborg Nyt

Bagagerumsmarked vender endelig tilbage på Dyrskuepladsen - og det bliver både lørdag og søndag

Viborg Nyt

Tomhed bliver snart afløst af travlhed: Expo Partner glæder sig til messer i efteråret

Viborg Nyt

Indehaver af Sommershoppen ville være ejer i stedet for lejer - men andre købte den ejendom, som han med tilfredshed er flyttet ind i

Viborg Nyt

Handelsbanken får ny direktør med rødder i Viborg

Viborg Nyt

Corona-restriktioner har ikke skræmt biografgængere væk: Fotorama melder om masser af gæster

Viborg Nyt

Slut med legetøjsbutik - nu skal hun være influencer og mor til to

Viborg Nyt

Klumme: 24 timer med løb, liv og glæde for alle

Viborg Nyt

Klumme: Skal det være kattens besværligt at få katten til dyrlæge?

Viborg Nyt

Biograf-chefen anbefaler: Her er sommeren og sensommerens store premierefilm

Viborg Nyt

Klumme: Sex… eller bare ligge i ske?

Viborg Nyt

Sct. Mathias Centrets nye chef får travlt - skal lede butikscentre i tre store jyske byer

Viborg Nyt

Klumme: Sommerlæsning og lyd i øret

Viborg Nyt

Klumme: Nyd sommerferie, grill og drinks – men husk at få hovedet med

Viborg Nyt

Det begyndte med en gruekedel for seks år siden: Nu drømmer Kent og Anders om at blive ølbryggere på fuld tid

Annonce