Annonce
Viborg Nyt

Klumme: Mere liv på Viborgs søer?

Viborg: Det kan være risikabelt at have en holdning til forhold, som berører mange. Men jeg vover alligevel pelsen ved at starte en debat om Viborgs mange søer, om badeliv, naturbeskyttelse, fiskeri og liv.

Jeg læste et friskt indlæg fra en ny venstrekandidat, som mente, at der godt kunne skabes mere liv i og omkring Viborgs bynære søer. I Silkeborg (som vi ofte sammenligner os med eller måler os imod) har man liv i og på søerne, med sejlads, regattafest og springvand, men Viborgs søer ofte ligger stille hen.

Jeg ønsker ikke, at der er motorbådsræs hver weekend, men de mange kajak- og padleboard-klubber samt søspejdere skaber da liv på søen. Jeg har også set kunstinstallationer, og turbåden "Margrethe" er en god turistoplevelse - jeg har endda selv været med til at arrangere en koncert på båden. Området sØnæs har givet byen en ny oase tæt på vandet. Tænk sig at bruge regnvand og "brakvand" til noget rekreativt.

Annonce

Viborg Innovationsfond havde et projekt om en vandkorridor, så der blev sammenhæng med alle de øvrige aktiviteter, der er påtænkt eller igangsat omkring søerne: Kærvænget, sejlcenter, Viborg Naturpark, Borgvold, White Water Viborg, De Fem Halder og så videre. Disse idéer blev aldrig realiseret på grund af særinteresser. Og jo, det er vigtigt at passe på naturen - men det kan sagnets ske i fælles ånd, vil jeg mene.

Nu hvor badesæsonen for alvor går i gang, er der stor interesse for at benytte søerne. Vandkvaliteten i Viborgs søer er ikke altid optimal, men her skiller Hald Sø sig ud, og det rene og klare vand lokker mange, når solen bager.

Formanden for kultur- og fritidsudvalget, Mads Panny, har foreslået, at badeforholdene i Hald Sø ved Dollerup forbedres, således at der kommer en større badebro, at der laves nye toiletforhold og omklædningsfaciliteter. Måske skal der i sommertiden sælges kioskvarer. Det skabte en ophedet debat på højde med det voldsomme skænderi omkring Tange Sø.

Når jeg af og til besøger Borgvold, kan jeg nyde søen og se ivrige lystfiskere i alle aldre. Her fiskes gedder og sandart, og når vinteren er over os, er der mulighed for at skøjte i den inderste del af salonsøen.

Jeg kunne godt tænke mig, at der var flere muligheder for vandsport på søerne og at søerne blev brugt mere rekreativt. Måske kunne man i sæsonen have en flydende scene, så man kunne sidde ved søbredden og nyde musik. Eller man kunne anlægge et springvand, som dels kunne få turister til området og dels ilte søerne.

Hvad tænker du? Skal Viborgs søer være, som de er? Skal vi tænke i en nyt badeområde? Eller skal vi bare give beboerne omkring søerne eneret på udsigten?

Noget helt andet

Nu åbner Danmark snart helt op, og jeg håber på Snapsting og en livlig studenteruge. For at teste om folk læser med på denne klumme, vil jeg her til sidst opfordre dig som læser til at byde ind. Har du en stor have, og har du lyst til at lave et offentligt arrangement her til sommer - så kommer jeg med god musik til din åbne havefest, og på den måde tager du del i Viborg Snapsting.

Kig ind på hjemmesiden www.vierviborg.dk eller de to apps Pindle og GOvisit og se, hvad der ellers sker for dig og din familie.

Hvis du har et spørgsmål om kultur i Viborg kommune, eller gerne vil have dit arrangement omtalt - så skriv til e-mail: anders@kulturselskabet.nu.


Hvad tænker du? Skal Viborgs søer være, som de er? Skal vi tænke i en nyt badeområde? Eller skal vi bare give beboerne omkring søerne eneret på udsigten?

Annonce
Annonce
Viborg Nyt

De magiske væsner er flyttet ind på Hjultorvet - og man må gerne lege mellem dem

Annonce
Annonce
Viborg Nyt

Fire lokale projekter får støtte fra LAG Skive-Viborg

Annonce
Forsiden netop nu
Viborg Nyt

Kæmpe fodboldfest i midtbyen: Danmark - Wales bliver vist på storskærm på Paradepladsen lørdag

Viborg Nyt

Klumme: Hvem møder dine børn på nettet?

Viborg Nyt

Viborg Museum åbner dørene i den gamle landsretsbygning: Hør planer og status for det ny museum

Viborg Nyt

To klinikker er flyttet under samme tag i Viborg

Viborg Nyt

Vinger over Viborg 2021

Viborg Nyt

Fra centret og ud i hele kommunen: Sommerpas til børn har fået vokseværk

Viborg Nyt

Salt, sprød eller sød tand? Vi guider dig gennem Snapstings madboder

Viborg Nyt

Klumme: Tålmodighed og struktur

Viborg Nyt

6200 cyklister triller ind i Viborg: DGI Hærvejsløbet melder om deltagerrekord

Viborg Nyt

Sur smiley: Pizzeria snød på vægten, og rengøringen haltede

Viborg Nyt

Klumme: To slags pas giver børn og unge adgang til masser af oplevelser

Viborg Nyt

EM-succes giver logistiske problemer: Storskærm bliver formentlig flyttet

Ugeavisen Møldrup-Aalestrup

Lokale pengeinstitutter med i fusion - bliver til Sparekassen Danmark

Viborg Nyt

Trods mindre tilskud end ønsket: Viborg skal være julebyen

Viborg Nyt

Legater til tvillinger fra Viborg Katedralskole

Viborg Nyt

Hundredvis 'vendte tilbage til livet' til 80’er-nostalgi på Nytorv

Viborg Nyt

3300 har hørt far Anton råbe: "E….mil"

Viborg Nyt

Afghanske vikinger afløser italiener på Gl. Skivevej

Viborg Nyt

Klumme: Hyldest til kvindelige former

Viborg Nyt

Borgermøde om detailhandel aflyst

Viborg Nyt

Klumme: Bør livsstilsmedicin være en større del af vores sundhedsvæsen?

Annonce