Annonce
Viborg Nyt

Klumme: Post-corona - hvad gør vi nu?

Har du også lagt mærke til, at det i de sidste par uger er blevet mere og mere tydeligt, at vi gør os klar til det, jeg vil kalde "post-corona" - nu er verden åben. Vi er ved at ruste os til den nye tid efter corona pandemien, hvor vi skal ud at leve og være sammen i de fællesskaber, vi har savnet.

Dog er mange stadig lidt tilbageholdende, og de frivillige i foreningerne er nogle steder faldet fra. På mit arbejde er alle mødt ind, og maskerne er faldet, men jeg oplever stadig en tilbageholdenhed i café og kulturlivet, og det er nok på sin plads. Jeg kan faktisk af og til savne nedlukningen. Nu er vi bare på fuld fart igen mange steder.

Mange ting forandres i denne tid. Vi stiller nye spørgsmål til os selv og til livet. Vores tanker, om hvad vi vil bruge livet på, er ændret. Og netop tankerne om livet vil jeg gerne tage fat på i denne lille klumme. Hvordan kommer vi godt i gang og kommer tilbage? Et af de vigtigste spørgsmål, vi lige nu kan stille os selv, må være: Hvad har vi lært under pandemien, og hvor kan det bringe os hen i fremtiden?

Annonce

Måske tænker du, at der kun er sket små forandringer i hverdagen og på arbejdet, men dette spørgsmål dækker over en langt større forandring. Nemlig at corona-pandemien for altid ændrer vores arbejdsliv. Ja, hele vores liv og færden.

Jeg har lagt mærke til, at vi ruster os forskelligt, alt efter om det er privat eller på arbejde. Mange organisationer har gode råd og lister over, hvad man skal overveje, når man eksempelvis vender tilbage på arbejdspladsen.

På den private front ruster vi os også til den nye tid efter corona. Vi har måske lært at bestille bord på restauranten i god tid. Vi har måske lært noget af at stå i lange køer til lyntest, og nu, når vi står ved bageren, er der også god plads i køen. Vi har også lært at mødes med venner og familie i vores små bobler. Det sker måske på nye måder, hvor mange søger det nære. Dét, vi nu ruster os til, er de store forsamlinger. Der, hvor vi kan mødes mange mennesker, og hvor vi må stole på, at alle tjekker ind med samme disciplin. Det kan være festival, koncerter, teater, familiefester og bryllupper.

Måske du også har stillet dig en række fremtidsorienterede spørgsmål om dit arbejdsliv og ikke mindst, hvad du vil bruge livet på i løbet af året. Hvad har du lært af corona? Og hvor skal det bringe dig hen i fremtiden.

Noget helt andet: Husk at der er live musik hver lørdag klokken 11.00 på et af byens torve. Og fredag den 15. oktober bliver der igen Kulturnat i Viborg med mange små events. Du kan læse mere på Facebook under Kulturnatten i Viborg. Og har du en ide til Kulturnatten, så skriv endelig til mig.

Kig ind på hjemmesiden www.vierviborg.dk eller de to apps Pindle og GOvisit og se, hvad der ellers sker for dig og din familie.

Hvis du har et spørgsmål om kultur i Viborg kommune, eller gerne vil have dit arrangement omtalt - så skriv til e-mail: anders@kulturselskabet.nu.

På mit arbejde er alle mødt ind, og maskerne er faldet, men jeg oplever stadig en tilbageholdenhed i café og kulturlivet, og det er nok på sin plads. Jeg kan faktisk af og til savne nedlukningen. Nu er vi bare på fuld fart igen mange steder.

Annonce
Annonce
Viborg Nyt

Nu kan husejere betale tvungen gæld: Viborgensere skylder i snit 3.746 kroner

Annonce
Annonce
Viborg Nyt

10 års jubilæum som chef i lokal brilleforretning

Annonce
Forsiden netop nu
Viborg Nyt

Da Viborgs butikker gjorde oprør mod truslen fra vest

Viborg Nyt

Klumme: En udfordring der måske kan give mere sexlyst

Viborg Nyt

Orgelmatiné i Sortebrødre Kirke

Viborg Nyt

Oplev komikeren Geos "Søn af en psykopat"

Viborg Nyt

Tour de chambre: romankoncert på Skakbrættet

Viborg Nyt

Stort symfoniorkester spiller film-temaer

Viborg Nyt

Fortællinger om at blive far og det gode forældreskab

Viborg Nyt

Få testet hørelsen gratis

Viborg Nyt

Bellman-toner på Viborg Katedralskole

Viborg Nyt

Ny sæson med seniordans i Egekværnen

Viborg Nyt

Home holder åbent hus-weekend

Viborg Nyt

Forestilling: To klovne – to virkligheder

Viborg Nyt

Guidet fælleslæsning på Viborg Bibliotekerne

Viborg Nyt

Korkoncert i Vestervangs Kirke

Viborg Nyt

Knus Kræft i Viborg gør det igen: Næsten seks millioner kroner samlet ind til alvorligt syge børn

Viborg Nyt

Klumme: Bellman-toner på Viborg Katedralskole

Viborg Nyt

Klumme: Kæledyrsetik - hvem passer på hvem?

Viborg Nyt

Klumme: Forlæng livet med styrketræning

Viborg Nyt

Der er plads til selvironi, når de største boyband-hits bliver til musical i Tinghallen

Viborg Nyt

Margit sad ved kassen, og Vivi passede opvasken, da A-Z åbnede for 30 år siden

Viborg Nyt

750.000 kroner til Viborgs nye, eksperimenterende teater: - Det er en bekræftelse på, at vi er på rette vej

Annonce