Annonce
Viborg Nyt

Klumme: Sex med din eks

Viborg: For mange er det trygt og nemt at glide ind i et seksuelt forhold med sin ekskæreste. Også selvom man er i et nyt forhold. Man kender hinandens kroppe så godt, at det næsten ikke føles som utroskab. Men er det ok - og kan man tillade sig at sige, at det er for børnenes skyld?

Hvis man har børn sammen, føles det for nogen som om, at man stadig har en slags ejerskab over hinanden. Man ses måske jævnligt, og der er mange ting, man kan blive nødt til at samarbejde omkring. Man kan komme ret tæt på hinanden, især hvis der ikke er en ny partner inde i billedet. Men hvad så, når der kommer en ny partner?

Du er ude på et skråplan, hvis du lyver for din nye partner om, hvor tæt jeres "samarbejde" er. Man skal gøre op med sig selv, om det, man har gang, er ok. Både af respekt for den nye partner og for børnenes skyld. De kan være vidne til forældrenes meget tætte forhold, selvom de er skilt og ikke skal være sammen.

Annonce

Men ingen kan sætte sig til dommer over andres måde at køre deres forhold. Dog er mit synspunkt, at det er en god idé at spille med åbne kort. Tal med en eventuel ny partner om, at dit forhold til din ekskæreste måske ikke er helt afsluttet. Så har den nye partner en mulighed for at vælge til eller fra. Du skal også gøre op med dig selv, om du skal vente med at indlede et nyt forhold eller forsøge at genopbygge det tidligere.

Mange nye par får ikke taget den svære samtale om, hvad der er ok, og hvad der ikke er. For det er forskelligt fra menneske til menneske og forhold til forhold, hvilken rolle man skal tage i hinandens liv - og hvor tæt et samarbejde, man skal have med sin ekskæreste, hvilket kan være nødvendigt for børnenes skyld.

Hvis følelserne for ekskæresten ikke er helt skrinlagt, eller hvis de er uafklarede, kan de nemt blusse op, hvis man ses ofte. Men hvad er fair over for en ny partner?

Tag samtalen og lyt til hinandens følelser. Hvis en af parterne ikke er ok med måden, tingene foregår på, så respekter det og tal om, hvad der kan give tryghed.

Hvis din partner opførelse med sin ekskæreste ikke føles ok for dig, må du gøre opmærksom på det. Hvis din partner slår det hen med, at du bare er jaloux og overreagerer, så skal du gøre op med dig selv, om du kan stole på ham/hende, og om du vil stå model til det, der foregår.

Lyt til din intuition og prøv, om I kan lave en aftale, der passer jer begge. Hvis din partner ikke lytter til dig og respekterer dine følelser, er det ikke en sund partner. Tænk også på, hvad det kan udvikle sig til på sigt?

Der kan være svært at skabe et forhold med tillid under sådanne betingelser, og det kan være opslidende for begge parter at være i.


Du er ude på et skråplan, hvis du lyver for din nye partner om, hvor tæt jeres "samarbejde" er.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg Nyt

Klumme: Sex med din eks

Viborg Nyt

Klumme: Fun facts om sex

Annonce