Annonce
Viborg Nyt

Klumme: Snapsting, animationsfestival, kulturnat og meget mere liv…

I en af mine forrige klummer skrev jeg, at jeg drømte om mere vildskab og mere liv i byen. Det fik vi med et næsten revitaliseret Viborg Snapsting og fodbold-festlighed. Det er nogle af de oplevelser, som vi I Viborg kan være stolte af, og som giver liv. Nu er Snapsting kørt i garage, men venter kun på næste sommer. Nu kan vi se frem til Viborg Animationsfestival, sensommerkoncerter på byens torve, kulturnat og julemarkedet.

VAF, som man kalder Viborg Animationsfestival, er Danmarks største animationsfestival. Der kommer gæster og dygtige filmfolk fra hele verden, og Viborgs maskot "VAF–hunden" dukker op på byens vinduer og facader som et tegn på, at der nu igen er liv og aktivitet i Viborg. VAF er en fejring af animationsmediets muligheder. Festivalen giver adgang til animationskultur på et højt internationalt niveau og viser, at animation ud over underholdning også er kunst, pædagogik, formidling og en rigtig god forretning. Animationsfestivallen afholdes over en uge i september, og kan opleves over hele Viborg.

Det bliver en uge, hvor børn og voksne, professionelle og nysgerrige får en spændende mulighed for at opleve alt, hvad en animationsfestival kan byde på af udstillinger, events, film, kunst, konferencer og meget mere. Du kan faktisk blive en del af festlighederne og komme helt tæt på, ved at være frivillig under festivalen – ellers kan du bare slænge dig i biografen og se international animation lige midt i Viborg.

Annonce

Men der er meget mere at glæde sig til i Viborg med en perlerække af koncerter på byens torve under titlen - "Repetoire". Koncerterne er skabt af Viborg Kultur og Idrætsfond i samarbejde med Viborg Kommune og en lang række virksomheder, som er gået "all in" på at skabe liv i Viborg by hele året rundt.

Kulturnatten afvikles af frivillige ildsjæle i samarbejde med Viborg Bibliotekerne. Det sker fredag den 15. oktober og kulturnatten er med til at sparke gang i de mange flotte efterårsaktiviteter, som kan opleves i hele Viborg kommune.

Ude i Tapdrup ligger der et skønt sted som hedder "Kattholt". Her afholder Mulle (Kathrine Henriksen) og hendes familie en række sjove og vilde arrangementer. Mulle har også et sjovt eventsted i St. Sct. Hans Gade i Viborg, hvor man kan udfolde ens kreative evner som "pottemager".

Har du en ide til en event, vil du lege med i kulturlivet - måske holde din egen koncert som Louise og Gert gjorde på Norgesvej under Snapsting - så kontakt mig.

Kig ind på hjemmesiden www.vierviborg.dk eller de to apps Pindle og GOvisit og se, hvad der ellers sker for dig og din familie.

Hvis du har et spørgsmål om kultur i Viborg kommune, eller gerne vil have dit arrangement omtalt - så skriv til e-mail: anders@kulturselskabet.nu.


Nu er Snapsting kørt i garage, men venter kun på næste sommer. Nu kan vi se frem til Viborg Animationsfestival, sensommerkoncerter på byens torve, kulturnat og julemarkedet.

Annonce
Annonce
Viborg Nyt

Ungdomsskolens fritidshold åbner for tilmelding

Annonce
Annonce
Viborg Nyt

Klumme: Mord og gammel kunst

Annonce
Forsiden netop nu
Viborg Nyt

Hobbyfotograf nyder Viborgs mangfoldige dyreliv: - Det er fascinerende

Viborg Nyt

Klumme: Cravings og kedsomhed - undgå at blive fanget af trangen til sødt

Viborg Nyt

Klumme: Ældresex - er det et begreb? Hedder det ikke bare sex uanset alder?

Viborg Nyt

Naturvejleder i Viborg: - Der er så meget at opleve

Viborg Nyt

Kasserede klipklappere og æggeskaller: Ny udstilling viser skraldekunst fra Ghana

Viborg Nyt

Baggårdsfortællerne holder fortælleaften ved Sønæs

Viborg Nyt

Klumme: Et foto som rammer dig lige i maven

Viborg Nyt

Musikalsk teater, trylleshows, underholdende oplysning og farvestrålende cirkusgøgl: Borgvold Søndage er tilbage

Viborg Nyt

Nye skilte rundt om Viborg-søerne fortæller historier om stedet lige dér, hvor du står

Viborg Nyt

Der hænger flere hundrede hjertestartere i Viborg Kommune: Alle og enhver kan bruge en af dem til at redde liv

Viborg Nyt

Klumme: Hvert andet kræfttilfælde kan forebygges

Viborg Nyt

Klumme: Gider unge mænd ikke give pigerne oralsex?

Viborg Nyt

Peder fra Viborg faldt om med hjertestop - var død i 15 minutter

Viborg Nyt

Lokal førstehjælpsinstruktør: - Mange unge lærer førstehjælp i dag

Viborg Nyt

Bagagerumsmarked vender endelig tilbage på Dyrskuepladsen - og det bliver både lørdag og søndag

Viborg Nyt

Tomhed bliver snart afløst af travlhed: Expo Partner glæder sig til messer i efteråret

Viborg Nyt

Handelsbanken får ny direktør med rødder i Viborg

Viborg Nyt

Indehaver af Sommershoppen ville være ejer i stedet for lejer - men andre købte den ejendom, som han med tilfredshed er flyttet ind i

Viborg Nyt

Slut med legetøjsbutik - nu skal hun være influencer og mor til to

Viborg Nyt

Klumme: 24 timer med løb, liv og glæde for alle

Viborg Nyt

Klumme: Skal det være kattens besværligt at få katten til dyrlæge?

Annonce