Annonce
Viborg Nyt

Klumme: Svenske jazzstjerner i Bjerringbro

Hvis corona-restriktionerne er løsnet op, kan du 28. januar i Bjerringbro få et genhør med Duke Ellington og Oscar Peterson, som er to af jazzens allerstørste ikoner. Og hvem skulle være bedre til at fortolke dem end Ulf Wakenius og Jan Lundgren. To af Sveriges - ja måske endda verdens - største nulevende jazzmusikere.

Ulf Wakenius var medlem af Oscar Petersons sidste kvartet, som han turnerede med i mange år. Han er også kendt for sit samarbejde med Niels-Henning Ørsted Pedersen foruden en perlerække af andre internationale jazzkoryfæer. Han fanger altid sit publikum, uanset om han spiller hurtigt eller kaster sig over en ballade. Wakenius har i forskellige sammenhænge for år tilbage spillet adskillige koncerter i Bjerringbro.

Pianisten Jan Lundgren spiller med en stor poetisk følsomhed og blev den første nordiske musiker, der blev "international Steinway Artist". Han har gang på gang demonstreret en unik evne til at omfavne traditionen og samtidig forny jazzen. Han har udgivet mere end 50 albums og deltaget i mange projekter og internationale samarbejder. Han er tillige kunstnerisk chef for både Ystad Sweden Jazzfestival og Jazzhus Montmartre.

Annonce

Bassisten Hans Backenroth har også spillet med stort set hele jazzeliten både i Sverige og internationalt. Kristian Leth på trommer, har tidligere samarbejdet med Lundgren og Backenroth samt et utal af andre store jazzmusikere. Man kan forvente kombinationen af tradition, opdagelse, fornyelse og forvandling, når kvartetten kan høres i Bjerringbro på Viften, hvor Duke og Oscar hyldes på smukkeste vis.

Billetter til koncerten kan købes i forsalg via Musikviftens hjemmeside - musikviften.dk eller i døren. I forbindelse med koncerten kan der købes buffet i Gudenåhusets Café, hvortil der skal reserveres bord.

Noget helt andet: I næste klumme vil jeg komme rundt om en af Viborgs store forfattere og museumsfolk. Det er Peter Seeberg, som gemmer sig mange steder i Viborg - det mest synlige er skiltet i Mogensgade i Viborg om bageren. Læs med i næste klumme.

Kig ind på hjemmesiderne vierviborg.dk og Viborg.dk/detsker og liveviborg.dk, eller de to apps Pindle og GOvisit og se, hvad der ellers sker for dig og din familie.

Hvis du har et spørgsmål om kultur i Viborg kommune, eller gerne vil have dit arrangement omtalt - så skriv til e-mail: anders@kulturselskabet.nu.

Man kan forvente kombinationen af tradition, opdagelse, fornyelse og forvandling, når kvartetten kan høres i Bjerringbro på Viften, hvor Duke og Oscar hyldes på smukkeste vis.

Annonce
Viborg Nyt

Klumme: Ubesvarede spørgsmål efter et psykisk voldeligt forhold

Annonce
Viborg Nyt

Indvielse af legeplads på Houlkærskolen

Annonce
Viborg Nyt

Biltræf med særlig menu tiltrak tusinder af gæster

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg Nyt

Kom til gratis koncert med fede musiknavne: Radio Viborg Open Air endelig tilbage - på et nyt sted

Viborg Nyt

Klumme: Jazz i verdensklasse i Hald Ege

Bjerringbro Avis

Hvidevareforretning lukker - skærper fokus på maling

Viborg Nyt

Ny Rema 1000 i Viborg et skridt nærmere: Kan stå klar i løbet af næste år

Viborg Nyt

Klumme: Festival - ja, jeg er klar!

Viborg Nyt

Nyt tilbud til de firbenede: Trine vinkede farvel til fast job for at følge passionen for hundemassage

Viborg Nyt

Ny café for flygtninge vil sikre fællesskab og hjælp til hverdagen

Viborg Nyt

Klumme: Mere fokus på nydelse giver sikker sex

Viborg Nyt

Se billederne og sammenlign med de virkelige bygninger: Viborgs miniby vil frem i lyset

Viborg Nyt

Viborgenser lukker sin vestjyske restaurant: - Jeg har valgt at stoppe, mens legen er god

Viborg Nyt

Lavede deres første salg sammen, da de var ni og 10 år gamle: Nu har ungt makkerpar åbnet nyt bilhus i Viborg

Annonce