Annonce
Viborg Nyt

Kongerne hyldet for sidste gang

Næste sommer kommer man ikke til at opleve kongehyldningsspillet i Viborg. Der er ikke længere økonomi til projektet. PR-foto
Annonce

Viborg: Siden 2006 har der hver sommer været kongehyldningsspil i Viborg, men nu er det slut. Til sommer kommer der ikke til at være levende teater om Viborgs historie i gaderne.

Kongehyldningsspillet blev startet på initiativ af tidligere turistchef Britta Leth, og det var en historisk fortælling krydret med aktuelle indslag. I 2017 blev opgaven med kongehyldningsspillet overtaget af LOF Midtjylland, og pengene har været søgt hos Viborg Kommunes kultur- og fritidsudvalg, men der er ikke længere politisk opbakning til forestillingerne.

LOF Midtjylland søgte 87.000 kroner, men fik kun en bevilling på 30.000 kroner som en underskudsgaranti. Formanden for LOF Midtjylland, Birthe Pedersen, har derfor sammen med bestyrelsen skønnet, at det vil blive en meget vanskelig, tidskrævende og urealistisk opgave at finde 57.000 kroner.

- Det er rigtig ærgerligt, at der politisk ikke er større opbakning til kongehyldningsspillene, hvor udgifter til forfatter, instruktør, kostumer og markedsføring har resulteret i en professionel og vigtig aktivitet for Viborg, siger hun i en pressemeddelelse.

Annonce
Annonce
Viborg Nyt

Toner af Guld i Fjandbohus

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg Nyt

Ti års forskning bag foredrag

Viborg Nyt

Julekoncert i Grønbæk Kirke

Viborg Nyt

Det ensomme hjerte

Viborg Nyt

Tid til julekalendere

Viborg Nyt

Jesper Lundgaard Julekoncert 2020

Viborg Nyt

Donation til nye omklædningsrum

Annonce