Annonce
Viborg Nyt

Kultur-Anders’ nytårstale: Kultur koster penge!

Anders Kristensen
Annonce

Viborg: Årets første kulturklumme indledes med et godt nytår og et ønske om et lykkebringende kultur-år til alle.

Forstil dig en verden uden kultur. Forestil dig en by uden musik, arkitektur, billeder, skulpturere, parker, farver og former. En by, hvor der kun er huse og biler. Gråt i gråt. Sådan kan januar godt virke, men mit nytårsforsæt og ønske skal være endnu mere farverig kultur og oplevelser i 2020 på hele viborgegnen.

Der skal være plads til at kulturen kan brede sig, til at eksperimentere og til at rykke vores grænser for, hvad vi tror, der er muligt. Kultur - og især kunst - smitter og skaber nye måde at tænke på og leve på. Jo flere mennesker, kulturen kan komme i kontakt med, jo stærkere bliver vi som mennesker, by og som samfund.

Derfor skal kulturen også være mere tilgængelig for alle mennesker. Uanset om du er socialt udsat, handicappet, ung, ældre, rig eller fattig, så skal du kunne nyde musik, kunst og livsglæde. Vi burde som samfund bruge flere penge på kultur og kunst, for det kan skabe en større forståelse mellem mennesker. Og så kan kultur faktisk helbrede og glæde folk.

Kunst og kultur er ikke bare sjov og fadøl, men det skal der også være plads til. Kulturen kan være livskraften i vores samfund. Vores kommune bør investere i mere kultur, skabe rum for et mangfoldigt kulturliv, og der skal være mere rum og plads til de unge. Der er masser af potentiale i kulturlivet på viborgegnen, men alt skal ikke partout være i Viborg. Meget kan også foregå ude i de aktive landområder - det vil skabe den bosætning, man ønsker. Et stort og bredt kulturudbud gør byen attraktiv at bo i.

Kultur koster penge, så jeg håber, at Viborg kommune vil finde de nødvendige penge til Viborg Snapsting, Julemarkedet og de store events, men også gerne til de mindre events, som skaber livet imellem de store events.

Og så til slut et nytårsønske til dig som borger og kulturforbruger. Kultur koster penge. Vi betaler for at gå i biografen - men vi forventer at en fadøl skal koste 20 kroner, og musikken er gratis. Kultur er mere værd end det.

Godt kultur-år 2020.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg Nyt

Småt - men godt - modeshow

Viborg Nyt

Ny medarbejder hos By Brorson

Viborg Nyt

Tag på tur med Bymanden

Viborg Nyt

Lær dit barn at spotte en groomer

Viborg Nyt

Mindfulness kan være vejen frem

Viborg Nyt

Brygmesteren stopper hos Viborg Bryghus

Annonce