Annonce
Viborg Nyt

Kultur i uge 47: Kom op af sofaen, der er musical og kunst på programmet

Annonce

Viborg: Det er ikke kun i de store byer, at man kan noget med musical og kunst, det kan du læse mere om i denne uges klumme.

I sommeren 1994 blev der for første gang vist udstillinger i den gamle Brænderigård i Viborg. I dag, 25 år efter og mere end 250 udstillinger senere, hedder huset "Viborg Kunsthal". Et anerkendt museum og et af de førende udstillingssteder inden for levende og dynamisk samtidskunst i Danmark. Du finder det smukke museum nede ved Golf Hotellet og Viborg Søerne. Museet fejre nu deres 25 års jubilæum, det sker søndag den 24. november hvor der er gratis entre, musik og masser af kunst. Jeg håber, at vi ses - der er åbent fra klokken 11.00 og frem til 17.00.

Så vil jeg også gerne anbefale dig at opleve rockmusicalen RENT, som opføres på Viborg Teater af Kulturskolen i Viborg fra 21. – 24. november. Musicallen RENT havde premiere på Broadway i 1996, og var en af de første musicals, som havde en rollebesætning med blandede etniciteter, seksualiteter og kønsidentiteter. Alt dette er jo til debat i alle medier i disse år.

Musicalen har været med til at bane vejen for udviklingen i rettigheder og vilkår for homoseksuelle, transkønnede og mange andre minoriteter i den vestlige verden. Og så får den alt, hvad den kan trække af læderjakker, plateausko og høj musik.

RENT handler om at elske og leve fuldt ud, fordi hver dag kan være den sidste. Vi følger en gruppe unge kunstnere i 1990’ernes New York igennem et år. De drømmer om et liv med tag over hovedet, hvor de kan leve af deres kunst og være sammen med dem, de elsker. Men i det løsslupne bohememiljø er HIV, AIDS, stoffer og truslen om at blive sat på gaden hverdag. Så kom til Viborg og mød Broadway.

Og nu er det jo snart jul... Overalt er der julemarkeder for store og små. Jeg anbefaler klart Jul i Viborg på Nytorv, som rejser sig som fugl fønix fredag den 29. november.

Jeg ønsker du får en dejlig og oplevelsesrig uge, og husk - har du et offentligt arrangement, så skriv til mig, så vil jeg gerne omtale det i den ugentlige klumme. Du skal gerne sende det i god tid.

Har du fået lyst til mere kultur, så kig ind på hjemmesiden www.vierviborg.dk eller www.pindle.viborg.dk eller www.govisit.dk

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg Nyt

Butikschef vender tilbage til Wagner

Viborg Nyt

Sex uden samtykke?

Viborg Nyt

Sund livsstil og stærke knogler

Viborg Nyt

Er det kedeligt at gå på museum?

Viborg Nyt

Baggårdsfortællere vågner af dvalen

Viborg Nyt

Sidefløj ved hotelbyggeri rejst

Annonce