Annonce
Viborg Nyt

Kultur uge 49: Samtaler, en frisk gåtur og lidt mere jul

Annonce

Viborg: Viborg Bibliotekerne afholder af og til samtalesaloner, hvor der er fri debat mellem dem, der møder op.

Temaet for salonerne - eller møderne om man vil - er de syv dyder og de syv dødssynder. Mange af os forbinder dyderne og synderne med kristendommen, men udover at have sit udspring i troen, er de også begreber og følelser, som de fleste oplever i det daglige. Hvem har ikke prøvet at føle misundelse eller vrede - for derefter at føle sig skamfuld? Og hvem har ikke oplevet glæde ved at hjælpe andre eller selv blive hjulpet? Der er ingen tilmelding, du dukker bare op på Viborg Bibliotek. Næste salon er torsdag den 5. december. Denne gang handler det om griskhed og barmhjertighed, et af mange temaer som julen også handler om med juleindkøb og det at tænke på sin næste. Ved samtalesalonerne kan man vende nogle af livets store spørgsmål over en god kop kaffe.

Facebook har sine ulemper med sludder og vrøvl, men der er også mange gode grupper, hvor man kan møde andre. Forleden faldt jeg over gruppen "Vi går i Viborg". Det er en gruppe frivillige, der arrangerer gåture i naturen eller rundt om søen. På turen kan du møde de såkaldte gå–værter, som måske sætter snakken i gang eller finder en ny rute. Så trænger du til at få has på julesulet og komme ud i den friske natur, så klik dig ind på facebook og søg efter "Vi går i Viborg". God tur.

Og så skal du selvfølgelig have denne uges juleråd. Driftige folk har sat mere liv i julen i Viborg. Det betyder et nyt julemarked på Det Gamle Museum på Hjultorvet. Her kan du komme til juleweekend med spændende boder og små juleværksteder. Overalt på museet dufter det af gran og søde sager. Det bliver en oplevelse for hele familien i julens og traditionernes tegn. Der er gratis adgang, og der er kun åbent de to første weekender i december, så skynd dig ind forbi.

Mandag den 9. december er der Fars Køkkenskole. Et madkursus for børn og deres fædre. Det er på Vestfjendsskolen, hvor man kan blive en supermand i køkkenet.

Jeg ønsker, at du får en dejlig og oplevelsesrig uge, og husk - har du et offentligt arrangement, så vil jeg gerne omtale det i den ugentlige klumme. Du skal gerne sende det i god tid.

Har du fået lyst til mere kultur, så kig ind på hjemmesiden www.vierviborg.dk eller www.pindle.viborg.dk eller www.govisit.dk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg Nyt

Småt - men godt - modeshow

Viborg Nyt

Ny medarbejder hos By Brorson

Viborg Nyt

Tag på tur med Bymanden

Viborg Nyt

Lær dit barn at spotte en groomer

Viborg Nyt

Mindfulness kan være vejen frem

Viborg Nyt

Brygmesteren stopper hos Viborg Bryghus

Annonce