Annonce
Viborg Nyt

Kulturnatten og Viborg i farver

Anders Kristensen
Annonce

Der er godt gang i Viborgs kulturliv, selvom vi skal passe på hinanden i denne corona-tid. Hvis du går en tur i Viborg, har du sikkert tænkt, at det var ærgerligt med de mange tomme butiksruder. Det er der nu gjort noget ved, med en nye kunstfestival under titlen LESS Festival of Contemporary Collage Art.

Bag denne event, som sætter farve på Viborg, er en række kultur- og erhvervsfolk og så den farverige kunstner Sergei Sviatchenko. Denne kunstfestival vil skabe nye inspirerende møder mellem kunst og byrum med farverige collager på byens facader og vinduer.

Det er store farverige værker, som forhåbentlig giver noget til øje og sind. Kunst skal ikke altid opleves på et museum. Det kan fint opleves i byens rum, der hvor du ikke lige tænker, der er kunst - og hvad er kunst egentlig?

Viborg har også sin helt egen kulturnat, og det er tredje år i træk, at Kulturnatten skaber lys og liv lige der, hvor du ikke tænker det. Byens kulturhuse og foreninger vil åbne op, når byen ellers lukker og slukker. Det hele sker fredag den 9. oktober. Det er ikke en tilfældig dato, men faktisk den fredag, der ligger op ad efterårsferien. I efterårsferien har biblioteket og flere af byens museer tradition for mange arrangementer, og her er kulturnatten med til at åbne op for at skabe mere liv i byen op til ferien.

Kulturnatten byder på et overflødighedshorn af små events for alle aldre. Der er noget for de helst små, når Kulturnatten åbnes på Viborg Bibliotek klokken 16.00. Her kan du opleve et "Dino-show", og så kan du få fingrene i de eftertragtede skattekort, som er en stor succes. I Kulturnatten kan du opleve mange små og corona-sikre arrangementer, her er et lille udpluk.

Lysende cykeltur i det historiske Viborg. Byvandring med Bymanden. Pop up vinstue. Koncerter – og Kulturnatten slutter med et flot ildshow på Nytorv klokken 22.00

Følg Kulturnattens mange events på Facebook.

Annonce

Noget helt andet

Jeg anbefaler, at du kigger på programmet for Viborg Animationsfestival - nok Danmarks største festival for animation og spil, der er masser af aktiviteter fra 21.-27. september.

Kig ind på hjemmesiden www.vierviborg.dk eller de to aktivitetsapps: Pindle og GOvisit og se, hvad der ellers sker for dig og din familie.

Vil du have omtalt dit arrangement, eller har du en god idé til en event, så send mig en e-mail på anders@kulturselskabet.nu.


Annonce
Annonce
Viborg Nyt

Går du i teatret?

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg Nyt

Jagten på stenalderens kystjægere

Viborg Nyt

Et sidste farvel til Carte Blanche

Viborg Nyt

Fondsmillioner sikrer multisal

Viborg Nyt

Den anden MeToo-bølge er over os…

Viborg Nyt

Dracula i Viborg Musiksal

Viborg Nyt

Forestilling: O Sole Mio

Annonce