Annonce
Viborg Nyt

Lang række gratis koncerter til Viborg midtby: Flere end 200 virksomheder har budt ind med hjælp

Planen er, at de store danske musikere - især kendt fra 80'erne - skal give koncert på Viborgs torve hver lørdag fra forår til efterår. Lis Sørensen er én af dem, initiativtageren har i tankerne. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Niels Ole Pedersen har taget initiativ til en lang række gratis koncerter i Viborg midtby, og erhvervslivet i og omkring Viborg har allerede støttet med mere end en million kroner.

Viborg: Allerede lørdag den 7. august kommer den første af en lang række gratis koncerter på midtbyens torve til at løbe af stablen.

Små detaljer mangler stadig at komme på plads, men de store planer er lagt for, at kunstnere som Lis Sørensen, Poul Krebs, Die Herren og Thomas Buttenschøn - med andre ord: de danske navne vi kender - kan give koncert lige her i Viborg.

Initiativtageren til projektet er Niels Ole Pedersen, som flere måske allerede kender. Gennem tiden har han nemlig også været med til at sætte lys om søen, arrangere Viborg City Marathon og meget mere.

Annonce
Niels Ole Pedersen har sit eget rejsefirma, laver netværk og sidder i bestyrelsen for Viborg Kultur- & Idrætsfond. Arkivfoto

Idéen til koncertrækken, han samler under navnet "Repertoire", har eksisteret i mere end 15 år. Men da han præsenterede den tilbage i 2005, blev det ikke til noget.

- Det kan der være mange årsager til, siger Niels Ole Pedersen og fortsætter:

- Men jeg fik lyst til at gøre det igen i forbindelse med corona. Det gav mening at finde rytme og flow i midtbyen.

Opbakning fra erhvervslivet

Niels Ole Pedersen er nok idémanden bag, men han er ikke lykkedes med projektet alene. Flere end 200 virksomheder har hver bidraget med 6000 kroner, og kommunen har også støttet det.

- Jeg kan bare rose et vanvittigt stærkt erhvervsliv. Jeg har ikke, siden jeg lavede Viborg City Marathon, lavet noget på det her niveau, hvor der var så stor velvilje. Der har været et behov og en lyst til at gøre det her sammen, siger han.


Jeg kan bare rose et vanvittigt stærkt erhvervsliv. Jeg har ikke, siden jeg lavede Viborg City Marathon, lavet noget på det her niveau, hvor der var så stor velvilje. Der har været et behov og en lyst til at gøre det her sammen.

Niels Ole Pedersen, initiativtager til koncertrækken Repertoire


Erhvervslivet i by og opland har foruden støtte til musikken også købt 1920 frokoster på restauranterne i midtbyen, som skal være med til at give endnu mere liv, når det hele igen åbner sådan for alvor.

- I min verden: hvis der ikke er nogen midtby, er der ikke nogen by, siger Niels Ole Pedersen.

- Vi skulle gerne have mange oplandsborgere til at vælge Viborg til om lørdagen. Kan fem kvarters koncert gøre det? Nej, nok ikke. Men det kan være et fundament at bygge rundt om.

Annonce

Rytme i koncerterne

Repertoire-arrangementerne er økonomisk på plads, når 240 virksomheder bidrager. Så der mangler stadig lidt endnu.

Men så er der også koncert hver lørdag formiddag klokken 11 fra 7. august til 30. oktober og igen fra 1. maj 2022 til 30. juli.

- Der skulle gerne komme en fast rytme i det at lave musikken, så folk ved, der er musik på torvet hver lørdag fra 1. maj til 1. november, når de kører til Viborg, siger Niels Ole Pedersen, der har skabt et ambassadørkorps af små 70 virksomheder, der alle "vil byen med hjertet", og som har hjulpet med at finde andre virksomheder, der vil bidrage til initiativet.

Koncerterne kommer til at finde sted på Hjultorvet, Nytorv, Sct. Mathias Port og området bag Sct. Mathias Centret.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Viborg Nyt

Ny erhvervsrådgiver i EDC Erhverv

Annonce
Forsiden netop nu
Viborg Nyt

Sejlcenter havde standerhejsning

Annonce