Annonce
Viborg Nyt

Lidl er klar til at betale for ekstra ben i rundkørsel

Lige her skal "benet" til rundkørslen være. Foto: Morten Dueholm
Den kommende butik i Houlkær har anmodet om at få etableret direkte indkørsel fra rundkørsel - pg vil gerne selv betale. Trafiksikkerheden skal dog lige tjekkes først.
Annonce

Viborg: Da daglivarekæden Lidl for knap et år siden fik tilladelse til at opføre en butik på hjørnet af Randersvej og Houlkærvej, blev det mødt med en hel del protester fra lokale borgere. De var meget nervøse for, at den nye butik ville medføre alvorlige trafikale problemer, da butikken skulle have vejadgang fra Hamlen, der munder ud i Houlkærvej tæt ved den tætliggende og i forvejen stærkt trafikerede rundkørsel.

Nu ser det ud til, at den øgede trafik på Hamlen alligevel ikke bliver af nær så stort omfang som frygtet, for der bliver - sandsynligvis - adgang til den nye butik direkte fra rundkørslen, som skal have et nyt "ben".

I hvert fald har teknisk udvalg sagt ja til den løsning - med et lille forbehold.

- Vi har bedt om at få en ekstern undersøgelse af trafiksikkerheden, inden vi giver det endelige tilsagn. Godt nok har vores egen forvaltning og politiet sagt god for det ekstra ben i rundkørslen, men vi vil altså være helt sikre på, at det her ikke bare flytter et trafikalt problem fra ét sted til et andet, siger formanden for teknisk udvalg, Johannes Vesterby (V).

Annonce

Lidl betaler

Nu er det ikke kun et kommunalt ønske at få det ekstra ben i rundkørslen. Løsningen er kommet på banen efter en dialog mellem kommunen og Lidl om de trafikale udfordringer i forbindelse med den nye butik.

På baggrund af dialogen har Lidl så anmodet om, at der etableres et ekstra ben i rundkørslen Houlkærvej/Randersvej i hjørnet mellem Randersvej og Houlkærvej. Det vil føre direkte fra rundkørslen og ind på Lidl's p-plads. Det ekstra ben vil kunne bruges af personbiler. Lastbiler vil fortsat være henvist til varetilkørslen med indkørsel fra den østlige ende af Hamlen.

At også Lidl ønsker det ekstra ben, understreges af, at daglivarekæden har indvilget i at betale for det ekstra ben og de andre udgifter, der vil være i forbindelse med blandt andet cykelstiens ændring som følge af det ekstra ben. Cykelstien vil fortsat skulle gå under vejen.

- Det har været en forudsætning for hele projektet, at Lidl betaler, for ellers var det ikke blevet til noget, siger Johannes Vesterby, der håber, at den udvidede trafikundersøgelse vil betyde et grønt lys for det ekstra ben i rundkørslen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Viborg Nyt

Småt - men godt - modeshow

Annonce
Forsiden netop nu
Viborg Nyt

Ny medarbejder hos By Brorson

Viborg Nyt

Tag på tur med Bymanden

Viborg Nyt

Lær dit barn at spotte en groomer

Viborg Nyt

Mindfulness kan være vejen frem

Viborg Nyt

Brygmesteren stopper hos Viborg Bryghus

Annonce