Annonce
Viborg Nyt

Lige til øllet: Bryghus har både tabt og vundet på corona

Direktør Kasper Nielsen fra Viborg Bryghus kan glæde sig over, at salget af øl på flasker er steget markant under corona-krisen. Foto: Flemming Sørensen
Viborg Bryghus har mistet en stor del af sit fadølssalg på grund af corona. Til gengæld går det rigtig godt med salget af øl på flaske.

Viborg: Corona-krisen har været hård for en lang række virksomheder. Koncerter, byfester og festivaler er blevet aflyst over en kam - og det har ramt salget af fadøl fra Viborg Bryghus hårdt.

Forud for dagens generalforsamling i bryghuset kan direktør Kasper Nielsen fortælle, at salget af fadøl er faldet med næsten en tredjedel i forhold til samme periode sidste år.

- Det kan mærkes på bundlinjen, for vi tjener betydeligt mere på at sælge fadøl end på at sælge øl på flasker. Heldigvis har vi oplevet en massiv stigning på hele 61 procent i vores salg af øl på flasker - men vi når ikke i mål med de forventninger, vi havde til økonomien, konstaterer Kasper Nielsen.

Annonce

- Det bliver svært at ramme et nul, lyder det.

I løbet af årets første ni måneder blev der solgt ikke mindre end 126.000 liter øl fra Viborg Bryghus. Kasper Nielsen betegner det selv som ret imponerende i betragtning af, at corona har spændt ben for en stor del af de arrangementer, hvor den viborgensiske øl skulle have flydt.

- Når vi sælger fadøl, gør vi det jo direkte uden mellemled, mens vores flaskeøl ofte bliver solgt i butikker - og butikkerne skal jo også tjene på salget, så der bliver mindre tilbage til os selv, siger han.

Det er ikke kun aflysningerne af byfester og andet, der har gjort det vanskeligt for Viborg Bryghus. Brygmester Rene Sørensen har været sygemeldt gennem en længere periode og har valgt at sige sit job op.

- Men vi er heldigvis i en situation, hvor vi nu kan præsentere en ny brygmester, fortæller Kasper Nielsen med henvisning til, at Antoni Aagaard Madsen tirsdag blev præsenteret som ny brygmester.

Bryghuset har taget konsekvensen af det vigende salg af fadøl. Der bliver produceret mere end dobbelt så meget af årets julebryg som sidste år - og flaskerne bliver sat til salg inden for kort tid.


Når vi sælger fadøl, gør vi det jo direkte, mens vores flaskeøl ofte bliver solgt i butikker - og butikkerne skal jo også tjene på salget, så der bliver mindre tilbage til os selv.

Kasper Nielsen, direktør Viborg Bryghus
Annonce
Annonce
Viborg Nyt

Ny erhvervsrådgiver i EDC Erhverv

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg Nyt

Sejlcenter havde standerhejsning

Annonce