Annonce
Viborg Nyt

Lokal danser får sin egen holdsal: Corona gav mig det sidste skub

Karina Flensborg Hørup kommer til at stå i spidsen for Shape Up Dance. Foto: Morten Pedersen
Karina Flensborg Hørup har været danseinstruktør i fitness-centre de sidste otte år. Nu springer hun ud med egen dansesal i det nystartede træningscenter, Fitnessmentor Klub.
Annonce

Viborg: Hun har taget mange trin på gulvet - men det er først nu, at hun for alvor står på egne ben.

Karina Flensborg Hørup har ført mange kvinder sikkert gennem fitnessdans de sidste otte år, men det har været for Dit Studie, Fitness.dk, Lookfit og Fitness World. Nu gør hun det for sig selv med virksomheden Shape Up & Dance.

Hun har fået sin egen holdsal hos Fitnessmentor Klub, der er åbnet i St. Sct. Peder Stræde i lokalerne, der senest husede Igym.

- Det er jo lidt tosset, for hvem springer ud som selvstændig i fitness-branchen, når der er så mange store kæder på markedet. For at gøre sådan noget skal man være lokal og have et kæmpe netværk bag sig. Og det føler jeg, at jeg har nu, siger Karina Flensborg Hørup.

Faktisk var det corona-krisen og den deraf helt anderledes fitness-verden, der fik hende til at tage springet.

- På den måde har corona gjort noget godt for mig. Det gav mig friheden til at prøve livedans og sende hjem til folk i stuerne, og vi har rykket ud på parkeringspladser for at danse i det fri. Folk har bare sagt: "Ja, det gør vi da", fortæller danseinstruktøren.

Annonce

God synergi

Ud over corona-situationen blev et lidt tilfældigt møde afgørende for Karina Flensborg Hørups beslutning om at gå sin egen vej.

Hun fulgtes med en veninde ind til Michael Schous nystartede træningscenter, hvor hun i døråbningen blev mødt af indehaveren.

- Vi var lige kommet ind ad døren, da vi så Michael. Så sagde han: "Hey, du er danse-Karina". "Ja, det er jeg måske". "Skal vi ikke lave noget?", spurgte han.

- Først sagde jeg nej tak. Men jeg kunne godt se synergien i det, da vi snakkede om det. Centret kunne sagtens fungere sammen med holdtræning, og det åbnede nogle nye muligheder.

Blandt andet får Karina Flensborg Hørup en 125 kvadratmeter stor dansesal til sin rådighed.

- Jeg har også været hernede i bygningen, da der var store søjler ned gennem salen. De er der ikke mere. Og der er en stor spejlvæg i den ene side. Rummet er perfekt til dans, lyder det med glæde i stemmen.

Men mest af alt glæder Karina Flensborg Hørup sig til at komme i gang sammen med sine danseinstruktører og deltagere.

- Vores deltagere skal mærke vores passion. Vi er jo nogle særlinge, der brænder for det, vi laver. Vi gør det ikke for pengene. Vi gør det, fordi vi kan lide træningen og vores medlemmer. Vores udgangspunkt er, at der skal være plads til alle, lige meget hvilken baggrund man kommer fra. Jeg håber, at folk vil mærke mig, at de vil mærke det lokale, og at der ikke bare står en instruktør fra en kæmpe koncern og bestemmer det hele, slutter Karina Flensborg Hørup, der i første omgang tilbyder omkring 10 forskellige danse- og fitnesstilbud - herunder zumba, dance fit, step og yoga.


På den måde har corona gjort noget godt for mig. Det gav mig friheden til at prøve livedans og sende ud hjem til folk i stuerne, og vi har rykket ud på parkeringspladser for at danse i det fri. Folk har bare sagt: "Ja, det gør vi da".

Karina Flensborg Hørup, instruktør Shape Up & Dance
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Viborg Nyt

Kan der være for meget kultur?

Annonce
Forsiden netop nu
Viborg Nyt

Intimkoncert på keramikværksted

Viborg Nyt

30 år hos Jørgen Olsen A/S

Viborg Nyt

Jensens Bøfhus overlever i Viborg

Viborg Nyt

Heldagskursus i akvarelmaleri

Viborg Nyt

Lok ungerne udendørs trods regn og rusk

Viborg Nyt

Er du alene… eller er du ensom?

Annonce