Annonce
Viborg Nyt

Lokal turistorganisation: Hjælp os med at sætte spot på de mange perler i Viborg

Domkirken er en af de mest oplagte perler, man kan besøge i Viborg - men der er plads til både små og store turistattraktioner i Viborg Kommune på et interaktivt kort lavet af Visit Aarhus. Arkivfoto: Claus Fisker/Scanpix
Når vi ikke kan komme sydpå denne sommer, kan vi sætte fokus på lokale naturoplevelser og attraktioner. Visit Aarhus har netop igangsat en kampagne, som sætter spot på de lokale perler i vores område - og de har brug for din hjælp.
Annonce

Viborg: Mange af os kommer i år til at holde sommerferie i Danmark. Faktisk svarer hele 49 procent i en ny undersøgelse fra Danske Destinationer, at de planlægger at tage på ferie i Danmark. Derudover svarer 31 procent, at de endnu ikke har planer om at tage på ferie.

Det giver en unik mulighed for at hente danske turister til regionen og få dem, der bor her, til at blive og opdage nye steder. Visit Aarhus, der også er Viborg Kommunes lokale turistorganisation, har derfor valgt at skrue op for arbejdet med at sælge regionen på bedst mulig vis, og ambitionen er at tiltrække endnu flere turister til de midt- og østjyske perler.

- Vi har en fantastisk landsdel, der rummer alt hvad hjertet begærer. Vi har det hele. Skønne byer, høje tinder, smukke søer, dybe grotter, fredet ørken, betagende landskaber, lækre strande, masser af vilde attraktioner og et væld af fantastiske kulturoplevelser. Alle de perler, kendte som ukendte, vil vi nu sætte spot på, siger viborgenseren Pia Lange Christensen, der er direktør i Visit Aarhus.

Mønsted Kalkgruber er også en af de attraktive destinationer. Arkivfoto: Preben Madsen
Annonce

De lokale viser vej

Visit Aarhus vil gerne hente hjælp fra lokale vejvisere. Under hashtagget '#vihardethele' vil de motivere borgerne i regionen til at hjælpe med at udarbejde et interaktivt kort over forskellige turistmål - store som små.

- Som turist elsker man at gå i de lokales fodspor. De lokale kender jo bedst de lokale perler og ved, hvad de vil anbefale, hvis de får gæster udefra. Vi håber derfor, at mange borgere har lyst til at vise deres lokale favoritsteder frem og hjælpe med at sprede dem til andre, siger Pia Lange Christensen.

Helt praktisk fungerer det sådan, at borgerne kan tage billeder af deres favoritsteder og uploade dem på Facebook eller Instagram under hashtagget '#vihardethele'.

Én af betingelserne for at være en del af projektet er, at det lokale favoritsted skal være offentligt tilgængeligt og ligge inden for en af følgende kommuner, Viborg, Skanderborg, Silkeborg, Favrskov, Randers, Norddjurs, Syddjurs og Aarhus. De øvrige betingelser kan findes på www.visitaarhusregionen.dk.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg Nyt

Ejendomsmægler går imod tendens

Viborg Nyt

Bliv en del af Viborgs historie

Annonce