Annonce
Viborg Nyt

Lokale caféer serverer på ny

For første gang i mere end to måneder, måtte Café Morville invitere gæster indenfor i lokalerne på Hjultorvet. Foto: Morten Pedersen
Caféer, restauranter og værtshuse må som et led i myndighedernes genåbningsplan igen invitere indenfor. På Hjultorvet slog Café Morville mandag dørene op for første gang i mere end to måneder.
Annonce

Viborg: Det er mandag. Støvregnen nærmest drysser ned over Hjultorvet. Brostenene henlægges blanke, og sommervibrationerne synes langt væk.

Men her er liv. Et liv, som ikke har været her længe.

I en af torvets hjørnebygninger ligger Café Morville. For første gang i mere end to måneder stråler et varmt lys ud fra de store ruder.

En ansat bevæger sig ud.

- Kom endelig indenfor, lyder det indbydende.

Sarah Birck Bøgild er medejer af Café Morville. Sammen de øvrige ejere er hun glad for at være tilbage på arbejde. Foto: Morten Pedersen
Annonce

Farvel til frygten

Myndighedernes store genåbningsplan tillader nu, at caféer, restauranter og værtshuse må invitere gæster indenfor - selvfølgelig under diverse restriktioner.

Mandag formiddag slog Café Morville atter dørene op, og folkene bag er begejstrede for at være tilbage i vante omgivelser.

- Det er helt fantastisk at være her igen. Folk er så positive, og vi har simpelthen fået så mange bestillinger. Vi kan mærke, at alle virkelig har savnet at komme ud, fortæller Mie Bekhøi, som er medejer af caféen.

Men ikke alt er, som det plejer. Alle gæster bliver taget i mod ved indgangspartiet, og de skal være opmærksomme på at bevæge sig rundt efter anmærkningerne på gulvet.

På trods af restriktionerne mærker Mie Bekhøi, at mandagens gæster træder ind uden den frygt, som hun har kunnet mærke i eksempelvis supermarkeder i løbet af de seneste måneder.

- Det er dejligt at opleve det her med, at folk ikke længere er styret af frygt. Selvfølgelig overholder de restriktionerne, og de går op i hygiejnen, men jeg føler ikke, at de er styret af frygt og angst længere, siger medejeren.

Annonce

Søndagsstemning

Der er god plads inde på caféen. Klokken nærmer sig 12, og det store frokost-ryk er lige på trapperne.

Det summer ude fra køkkenet, og der er lige nu langt mellem gæsterne. Længere, end der normalt ville have været.

Men det gør ingenting.

- Der er sådan en søndagsstemning herinde. Normalt om søndagen er her en følelse af ro, og det er lidt den ro, som kører nu. Folk har ikke travlt, og det er rart, fortæller Sarah Birch Bøgild, som ligeledes er medejer af caféen.

- Det er lidt "slow living" over det, tilføjer Mie Bekhøi med et smil.

Enkelte frokostjagende nærmer sig hjørnebygningen, og Café Morville er klar.

Hjulene ruller atter på Hjultorvet.

Mie Bekhøi (tv.) og Sarah Birck Bøgild. Foto: Morten Pedersen
Annonce
Annonce
Viborg Nyt

Toner af Guld i Fjandbohus

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg Nyt

Ti års forskning bag foredrag

Viborg Nyt

Julekoncert i Grønbæk Kirke

Viborg Nyt

Det ensomme hjerte

Viborg Nyt

Tid til julekalendere

Viborg Nyt

Jesper Lundgaard Julekoncert 2020

Viborg Nyt

Donation til nye omklædningsrum

Annonce