Annonce
Viborg Nyt

Lokalhistorisk arkiv har igen åben

Arkivar Dan Ersted Møller er atter klar til at tage imod på Viborg Lokalhistoriske Arkiv. Arkivfoto: Morten Dueholm
Annonce

Viborg: Arkivar Dan Ersted Møller har besvaret masser af mails de seneste par måneder, hvor Viborg Lokalhistoriske Arkiv har været fysisk lukket - på grund af corona, naturligvis.

Det er nu langt fra det samme som at mødes ansigt til ansigt med de mennesker, han så gerne vil hjælpe, så han glæder sig over, at der nu igen er åbnet i arkivets læsesal.

- Det giver altså noget helt andet, når man kan finde billeder og papirer frem til dem, der kommer her på arkivet for måske at finde ud af noget om deres families historie i byen, eller hvad det nu er, de leder efter, siger Dan Ersted Møller.

Og det kan faktisk være alle mulige ting, og det er folk i alle aldre, der søger oplysninger.

- Ja, vi er helt sikkert beriget med en befolkning her i byen, der er meget historieinteresseret. Der er en udpræget bevidsthed om, at Viborg er en historisk interessant by, og det smitter af på både ældre og yngre, siger Dan Ersted Møller.

Han har været tilknyttet lokalhistorisk arkiv i 20 år, så han har et ret godt grundlag for at sige, at interessen for arkivet er spredt på mange aldersgrupper - og mange emner.

- Her kommer en del ældre, men der kommer også skoleelever og gymnasieklasser, som skal have hjælp til en eller anden opgave, og - som allerede nævnt - er der også en del mennesker i alle aldre, der er nysgerrige efter at finde ud af noget om deres familie. Det kan være, hvor oldefar arbejdede, eller hvor familien har boet gennem tiden. Opgaverne er mangeartede, siger Dan Ersted Møller, der altid er parat til at hjælpe i arkivets åbningstid.

Viborg Lokalhistoriske Arkiv, åbnede første gang i sidste uge - og har åbent tirsdag, onsdag og torsdag klokken 13-16.

Arkivet befinder sig på anden sal i Sct. Mogens Gade nummer 5.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg Nyt

Ejendomsmægler går imod tendens

Viborg Nyt

Bliv en del af Viborgs historie

Annonce