Annonce
Viborg Nyt

Lykkelig restauratør blev ringet op af svigerfar klokken seks: Så er det op og i gang!

Zeid Hafed Laursen var fredag en lykkelig mand, da han modtog meldingen fra sin svigerfar om, at han må åbne Restaurant Rod den 21. april. Arkivfoto: Morten Dueholm
Restauranterne får allerede 21. april lov til at åbne for indendørs servering. En glædelig nyhed for de viborgensiske restauratører, som nu skal have styr på varelager, personale, borde og menukort.

Viborg: Zeid Hafed Laursen lå og sov i morges, da telefonen ringede klokken seks.

I den anden ende af røret var det svigerfar, John Laursen, der kom med en melding, der fik Zeid Hafed Laursen ud af fjerene.

”Så er det op og i gang! Du må åbne på onsdag”.

Annonce

Zeid Hafed Laursen havde faktisk fravalgt at åbne for udendørs servering, da Restaurant Rod ikke har særligt gode muligheder for gæster på gågaden. Men den 21. april ender alligevel med at blive en skæringsdato for restauranten, efter at det natten til fredag faldt på plads, at restauranter også må invitere gæster indenfor på onsdag.

- Jeg er jo bare megaglad. Hvor var det bare en sindssygt god nyhed at stå op til. Og svigerfar har ret - den skal bare have fuld skrue nu, lyder det fra Zeid Hafed Laursen.

Lovpriser sit personale

Zeid Hafed Laursen er gået i gang med at sætte den kommende menu sammen, ligesom han skal have stole og borde stillet op på den optimale måde i restauranten. Og han er fortrøstningsfuld i forhold til varelevering og personale, som andre restauratører ellers har udtrykt bekymring for.

- Vi kører jo med et minimalt menukort, så det er ikke mange forskellige ting, vi skal have. Større restauranter med store menukort kan måske blive mere udfordret. Samtidig bliver vores menu defineret ud fra årstidens sæsonvarer, og dem er der jo som regel altid mange af. Så det går ikke helt galt, fortæller Zeid Hafed Laursen, der også har hele sit personale på plads.

- Jeg har holdt på dem alle i hele perioden, for jeg har simpelthen ikke kunnet få mig selv til at fyre nogen. Det er så fantastisk et personale, jeg har. De har endda tilbudt mig at gå ned i løn undervejs i det her. Jamen jeg var så rørt. Men nej, de skulle ikke ned i løn, for de er jo uden skyld i den situation, vi er i. Nu er jeg bare glad for, at jeg har mine folk klar.

Annonce

Corona-pas

Den største ubekendte faktor for Zeid Hafed Laursen er det corona-pas, som er påkrævet for at komme ind at spise på restauranterne. Udendørs er det ikke påkrævet, men som nævnt tidligere er udeservering ikke en stor del af Restaurant Rods forretning.

- Vi har jo ikke prøvet det før, så det er svært at sige, hvordan det kommer til at blive. Men jeg er sikker på, at vi sammen med gæsterne nok skal hjælpe hinanden igennem med det, siger restauratøren og fortsætter:

- Mange af vores kunder er jo eller bliver snart vaccineret, og jeg tror faktisk, at gæsterne har styr på det. Det er jo ikke et krav, at man har ansat en dørvagt til at tjekke pas, og jeg har stor tillid til mine gæster, så jeg tror, at det kommer til at forløbe ganske smertefrit.

En del af den politiske aftale for genåbningen af restauranter betyder, at man skal bestille bord på forhånd. Restauranter må - på lige fod med barer og værtshuse - holde åbent til klokken 23, hvor den sidste udskænkning skal være foretaget klokken 22.

Der er krav om to kvadratmeter per gæst for siddende servering indendørs og fire kvadratmeter, hvis man ikke sidder ned.


Det er så fantastisk et personale, jeg har. De har endda tilbudt mig at gå ned i løn undervejs i det her. Jamen jeg var så rørt. Men nej, de skulle ikke ned i løn, for de er jo uden skyld i den situation, vi er i. Nu er jeg bare glad for, at jeg har mine folk klar.

Zeid Hafed Laursen, indehaver Restaurant Rod
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg Nyt

Ny erhvervsrådgiver i EDC Erhverv

Viborg Nyt

Sejlcenter havde standerhejsning

Annonce