Annonce
Viborg Nyt

Mammoth fejrer 10 år med egen salon: Mit drive er at gøre mennesker glade

Mammoth Hamad har haft Elite Salon i Viborg i 10 år, og han elsker at arbejde med byens mange rare kunder. Foto: Morten Dueholm.
Elite Salon i Viborg fylder 10 år, og det markeres i salonen den 12. oktober, hvor alle er velkommen.
Annonce

Viborg: For 10 år siden gik den nu 30-årige Mammoth Hamad forbi en tom frisørsalon i St. Sct. Mikkels Gade, og det fik den unge frisør til at gribe sin telefon og ringe udlejeren af lokalerne op. Kort tid efter åbnede Elite Salon, og siden har rigtig mange glade kunder af begge køn og alle aldre fået håret ordnet af Mammoth Hamads erfarne saks.

- Mit drive er at gøre mennesker glade, og når du får en frisure, som du er glad for, og som virkelig matcher dig, så går du herfra med en anden og rankere holdning. Det er skønt at se. Via mit arbejde møder jeg utrolig mange rare mennesker, og vi snakker ofte en del, og da mange kommer igen og igen, så har jeg gennem årene lært en masse søde mennesker at kende her i byen, siger Mammoth Hamad, der blandt andet ofte har spillere fra det lokale fodboldflagskib, Viborg FF, i frisørstolen.

Selv er han født i Holstebro, og da familien flyttede til København, tog han uddannelsen til frisør her på Christianhavns Frisørskole. Senere flyttede familien tilbage til Jylland og Viborg, og her bor Mammoth Hamad også i dag. Han har også haft to saloner i Bjerringbro og Karup, men dem valgte han at afhænde for nogle år siden for at kunne fokusere 100 procent på salonen i Viborg.

- Kvalitet er vigtig for mig, og jeg har erfaret, at hvis jeg skal gøre det her helt perfekt, så skal jeg have en enkel salon og satse alt på den. Jeg er utrolig glad for at være i Viborg, siger Mammoth Hamad.

I salonen svinger Mammoth Hamad blandt andre saksen over mange VFF-spilleres lokker. Foto: Morten Dueholm.
Annonce

Øje for detaljen

Siden barnsben gik frisøren op i mode, trends og havde et særligt øje for detaljer, som vennerne ikke altid havde. Allerede i skolen spurgte mange klassekammerater således ind til, hvordan den unge Mammoth Hamad dog havde sat sit hår. Disse evner har han taget med sig ind i faget, hvor han bruger dem i salonen i dag.

- Jeg har et øje for de små detaljer, og det gør mig til en god frisør - og nok også byens bedste. Jeg forstår, hvor det er, en kunde vil nå frem til en frisure, og så klipper jeg den, så den matcher kunden - både hvad angår hovedform og pasform - og det skaber et resultat, som folk bliver glade for. Hvis du kommer her med et foto af for eksempel David Beckham og siger, at du gerne vil ligne ham, så skal jeg nok få dig til at få en frisuren, der gør, at du går herfra i din egen version af David Beckham og er glad for resultatet, siger Mammoth Hamad, der opfordrer nye kunder til at komme forbi og teste, om han vitterligt er den bedste, som han selv påstår.

Annonce

Fokus på sundhed

Viborg-frisøren har løbende efteruddannet sig i både ind- og udland. Blandt andet har Mammoth Hamad været i London og Beirut, og især det sidste gav ham en kæmpe erfaring.

- I Beirut er der en helt anden kultur omkring det at gå til frisør eller barber, og jeg lærte simpelthen så meget der. Blandt andet kan jeg fjerne hår og ordne skæg med både tråd og kniv, siger han.

I salonen i St. Sct. Mikkels Gade er der også fokus på det sunde valg i form af økologiske produkter. Mammoth Hamad har således tidligere været i avisen i Viborg med sin øko-voks, ligesom voksen er omtalt i Go´Morgen Danmark. Han forklarer, at det er en god idé at overveje, hvad du putter i dit hår.

- Vi går med disse produkter i vores hår i mange timer dagligt, og hvis der er noget i, som du ikke tåler, så kan du både udvikle allergi eller få andre helbredsmæssige skader af produktet. Mange har derfor fokus på vigtigheden af at vælge de gode produkter i dag, og det er godt, siger han.

Den dygtige frisør lægger mange timers arbejde i salonen, hvor han klipper både mænd, kvinder og børn. Foto: Morten Dueholm.
Annonce

Altid plads i stolen

Efter 10 år som selvstændig er Mammoth Hamad slet ikke træt. Jobbet kræver mange timers arbejde, men det opvejes fuldt ud af de glade og rare kunder, som han møder hver dag.

- Du behøver ikke bestille en tid her hos mig. Kig ind, hvis du kommer forbi, så finder vi en tid, eller jeg kan måske klippe dit hår straks. Der er altid plads til en mere i stolen, siger Mammoth Hamad.

I forbindelse med 10-årsdagen er alle velkommen til at kigge ind i salonen og hilse på Mammoth Hamad den 12. oktober. Her vil der være både saft, kaffe, popcornmaskine og kagemand.

- Jeg håber, at mange har lyst til at være med til at fejre salonen og spise et stykke god kage sammen med mig, siger Mammoth Hamad.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg Nyt

Ejendomsmægler går imod tendens

Viborg Nyt

Bliv en del af Viborgs historie

Annonce