Annonce
Viborg Nyt

Markant stigning i bolighandler i Viborg Kommune

Flemming Jensen fra Home i Viborg og Bjerringbro kan se tilbage på en vild udvikling i bolighandler i 2020. PR Foto
Der var 13 procent flere bolighandler i Viborg Kommune i 2020 - mægler fra Home i Viborg og Bjerringbro fortæller, hvad der hitter.

Viborg: 2020 var et ekstraordinært år for boligmarkedet i Viborg Kommune. Knap 1300 handler taler deres tydelige sprog. Det er 13 procent flere end i 2019. Det skriver Home i en pressemeddelelse.

Boligsalget er dermed over det ellers ganske fine boligsalg i 2019, viser opgørelsen på basis af tal fra Boligsiden. Tallene indeholder alle typer handler, altså både villaer og rækkehuse, lejligheder, årets store hit - sommerhuse, byggegrunde og så videre.

Flemming Jensen, medindehaver og ejendomsmægler, Home Viborg og Bjerringbro, bekræfter, at det har været et særdeles travlt år for boligsalget i forretningerne.

- Vi har oplevet et vildt 2020, hvor bange anelser for boligmarkedet ramte os i marts, da Mette Frederiksen lukkede Danmark ned. Ret hurtigt blev vores bange anelser dog gjort til skamme, og boligmarkedet viste en topform, som selv de største optimister næppe havde turdet spå om, fortæller Flemming Jensen og fortsætter:

- Det høje aktivitetsniveau har været bredt funderet i hele vores markedsområde, og det er således både de store som de mindre byer i kommunen, som har taget del i det gode 2020 på boligmarkedet, lyder det fra Flemming Jensen.

Annonce

Mangler boliger

Køberne er fortsat meget aktive, selv om kalenderen siger januar, men udvalget er dykket en del, så der mangler flere boliger at vælge imellem, siger Flemming Jensen.

Han opfordrer derfor til, at endnu flere går videre med salgsplanerne allerede nu, hvis de ønsker at sælge boligen i løbet af de kommende måneder.

- Vi oplever stadig, at der er mange købere i markedet, som higer efter nye emner at vælge imellem, når der skal kigges på ny bolig. Renten er stadig historisk lav, og det vil mange købere rigtig gerne benytte sig af og få sikret sig en bolig her og nu med en meget billig finansiering, forklarer Flemming Jensen.

Homes køberbarometer viser, at mange danskere har købsplaner de kommende måneder. 15 procent svarer i en ny undersøgelse fra YouGov for Home, at de er eller skal på jagt efter en bolig. Det er flere end for tre måneder siden.

På landsplan er fremgangen i salget på 22 procent eller godt 19.000 flere handler i 2020 til forskel fra 2019, viser ejendomsmæglerbranchens tal fra Boligsiden. I alt 107.000 handler blev gennemført i Danmark i 2020.

Fakta: Et corona-år på boligmarkedet

Det er ikke sket siden midten af ’nullerne’, at vi i Danmark runder 100.000 bolighandler.

Coronaen knækkede ikke boligsalget, som mange eksperter forudsagde og frygtede i starten af epidemien. Tværtimod blev coronaen katalysator til en vild acceleration.

Først sommerhusene, så villaer og rækkehuse og endelig ejerlejlighederne – og siden starten af sommeren har de tre sidstnævnte nærmest dystet om at løbe med opmærksomheden.

Det kan aflæses i salgstallene. Alle som en – næsten – er boligsalget skudt i vejret i landets kommuner.

De kendte sommerhus-kommuner har taget store skridt frem. Men også i byerne har køberne givet travlhed på trapperne, og hele 15 procent flere lejlighedssalg i år. Villa- og rækkehus-livet var der hele 17 procent flere danskere, der ’købte’ ind på.

Den normalt stille december blev et juleræs med hele 51 procent flere solgte lejligheder, 52 procent flere solgte villaer og rækkehuse og hele 102 procent flere sommerhuse.


Det høje aktivitetsniveau har været bredt funderet i hele vores markedsområde, og det er således både de store som de mindre byer i kommunen, som har taget del i det gode 2020 på boligmarkedet.

Flemming Jensen, indehaver af Home Viborg og Bjerringbro
Annonce
Annonce
Viborg Nyt

214 skattejægere i Teglmarken

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg Nyt

Når en drøm bliver til virkelighed

Viborg Nyt

Ny ung filialdirektør hos Nordea

Annonce