Annonce
Viborg Nyt

Massiv opbakning til Jul i Viborg: Byen kommer også til at jule løs i 2020

Helle Sørensen er særdeles optimistisk i forhold til Jul i Viborgs fremtid efter massiv opbakning til projektet. Foto: Morten Pedersen
Jul i Viborg ser ud til at fortsætte i mindst lige så flot format næste år, lyder det fra handelschef Helle Sørensen, efter at støtten fra virksomheder, foreninger og privatpersoner er væltet ind.
Annonce

Viborg: Hvis du er en af de mange, der synes godt om de mange julearrangementer, lys og hygge i Viborg i december, så kan du godt glæde dig. Du har nemlig kun set toppen af Viborgs jule-isbjerg. Det lover handelschef Helle Sørensen fra Viborg Handel, der er tovholder på Jul i Viborg, der i år finder sted for trejde år i træk.

- Vi er først lige startet. Det fantastiske team, der står bag Jul i Viborg, er alle idémagere. Vi har derfor masser af idéer og nyheder på vej. Vi kører i tredje gear nu, men vi går efter at komme op og køre i femte gear, siger Helle Sørensen.

Og det kan kun lade sig gøre, hvis den økonomiske opbakning også følger med - hvilket det ser ud til, at den gør.

Handelchefen kan således glæde sig over, at det opråb om økonomisk hjælp til også fremover at arrangere og videreudvikle Jul i Viborg, som hun kom med tidligere på året, har virket. Det lokale erhvervsliv har således vist en enorm velvilje i forhold til at bakke op med penge. Samtidig bakker byens butikker op - både via deres medlemskab af Viborg Handel, men også ved at vise folk vej til arrangementerne, fortælle om Jul i Viborg og selv møde, mens andre har deltaget med boder eller andet.

- Det har været overvældende med den opbakning, som vi har fået, siden vi gik ud og sagde, at der var brug for flere penge for også at finansiere Jul i Viborg i 2020 og fremover. Vi håber, at den opbakning fortsætter, så vi kan komme i gang med at planlægge i god tid til 2020. Mange forventer, at Viborg gør noget særligt til jul, og det ville også have været en katastrofe for os at miste dette nu. Især efter tre gode år, siger Helle Sørensen og tilføjer:

- Opbakningen viser, at folk i Viborg vil det her. Den energi, som der hersker omkring Jul i Viborg, er faktisk det vigtigste for projektet.

Helle Sørensen og resten af holdet bag Jul i Viborg er særdeles optimistiske i forhold til projektets fremtid efter massiv opbakning. Foto: Morten Pedersen
Annonce

Internationalt niveau

At Jul i Viborg er værdifuld er byen senest blevet bakket op af fra Visit Aarhus. Her har direktør Pia Lange udtalt, at Jul i Viborg-konceptet har international branding-potentiale. Man kan således sagtens forestille sig, at der i fremtiden kan trækkes udenlandske juleturister til Viborg, hvis niveau og kvalitet på julerierne vedligeholdes og udvikles. Det vil dog kræve, at det gøres på den rette måde, og at der er økonomi til det, forklarer handelschefen.

- Det, vi har her i Viborg, er mere end lys i gaderne. Det er en ånd, som smitter til de mange arrangementer i december, og som gennemsyre hele projektet Jul i Viborg. Vi har mange nyheder på vej, for vi kan slet ikke lade være med at finde på nyt. Men kvaliteten skal samtidig forblive høj. Det, vi skaber, skal være en Jul i Viborg, som folk gerne vil blive ved med at køre efter, siger Helle Sørensen.

Hun roser samtidig sit nissehold, der udgøres af en kerne på syv personer samt en lang række borgere, erhvervsliv, foreninger med mere, der alle er med til at få tingene til at køre og ske i Viborg hver eneste dag i december. En af dem er Mette Hagen fra Mettes Jul, som også er projektleder på Snapsting i Viborg hver sommer. Det er blandt andet hende, der har opfundet årets parallelunivers med smånisseboer, drillenisser og nisseskole - noget som alt sammen har været en enorm succes hos både børn og barnlige sjæle.

- Måden Snapsting og Jul i Viborg arrangeres og afvikles er med den samme energiske tilgang. Begge arrangementer er præget af at være båret frem af mennesker, der gider gå de ekstra kilometer for byen, siger Helle Sørensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Viborg Nyt

Småt - men godt - modeshow

Annonce
Forsiden netop nu
Viborg Nyt

Ny medarbejder hos By Brorson

Viborg Nyt

Tag på tur med Bymanden

Viborg Nyt

Lær dit barn at spotte en groomer

Viborg Nyt

Mindfulness kan være vejen frem

Viborg Nyt

Brygmesteren stopper hos Viborg Bryghus

Annonce