Annonce
Viborg Nyt

Masterclass i e-sport blev et tilløbsstykke

Der var så stor interesse for masterclass e-sport i Houlkær, at der ikke var plads til alle. Privatfoto
Et samarbejde mellem ildsjæle fra Houlkær eSport og Nicklas Søndergaard Pedersen, som underviser på Viborg Gymnasium & HF har betydet et nyt tiltag: En masterclass i e-sport, hvis formål var at skabe et rum for de elever, der gerne vil udfolde og dyrke deres fælles interesse.

Viborg: Houlkær eSport stillede lokalerne til rådighed, så drømmen om at starte en ny Masterclass blev en realitet. Det skriver Viborg Gymnasium og HF i en pressemeddelelse.

Målet var klart: Det skulle være et tilbud, der kunne være med til at forbedre de ti deltageres individuelle evner inden for de to udbudte spil, Counter Strike: Global Offensive (CS:GO) og League of Legends (LoL), samt adressere vigtigheden af kommunikation, teamwork og strategi på holdplan. Der var run på, da tilmeldingen åbnede, og det endte med, at seks elever desværre ikke fik en plads i Masterclassen på grund af et begrænset antal computere.

- Starten af classen bød på en Choice Reaction Time Task (CRTT), som er en reaktionstidstest, hvor man skal vælge den korrekte svarmulighed ud af flere og gøre det hurtigst muligt. På den måde fik eleverne indsigt i, hvordan man kan arbejde med at teste sine egne færdigheder over en længere periode, hvor man har ændret en bestemt ting, som muligvis kunne have indflydelse på for eksempel ens reaktionstid. Det var et forsøg vi igangsatte på førstedagen med en intervention udtænkt af eleverne, som kørte over de næste fem uger, mens eleverne trænede indenfor deres foretrukne e-sport, forklarer underviser, Nicklas Søndergaard Pedersen.

Interventionen kulminerede i endnu en CRTT som slut-test, hvorefter elever og lærer drøftede forskelle fra første til sidste test, samt om disse forskelle rent faktisk var på grund af interventionen. I løbet af de fem uger, Masterclassen løb over, modtog eleverne træning i både CS:GO og LoL, som bl.a. tog udgangspunkt i kommunikation mellem holdkammerater med forskellige roller, samt hvordan man kunne skabe de bedste forhold for sig selv og sine holdkammerater i spillet, så sejren bliver mere håndgribelig. Der har ligeledes været mulighed for at få testet sine egne evner med andre ligesindede, da Materclassen inkluderede såkaldte in-house scrims, hvor deltagerne spillede fem mod fem i henholdsvis CS:GO og LoL. Her var der især fokus på det strategiske element, hvor hvert hold fik en gameplan, som de skulle forsøge at udføre.

Masterclassen i e-sport har givet lyst til mere, så elever og Nicklas Søndergaard Pedersen planlægger et LAN, hvortil deltagerne i Masterclassen er kommet med input til, hvad der skal være på programmet: Det kunne for eksempel være 2v2- eller 1v1-turneringer i både CS:GO og LoL.

Annonce
Viborg Nyt

Klumme: Ubesvarede spørgsmål efter et psykisk voldeligt forhold

Annonce
Viborg Nyt

Indvielse af legeplads på Houlkærskolen

Annonce
Viborg Nyt

Biltræf med særlig menu tiltrak tusinder af gæster

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg Nyt

Kom til gratis koncert med fede musiknavne: Radio Viborg Open Air endelig tilbage - på et nyt sted

Viborg Nyt

Klumme: Jazz i verdensklasse i Hald Ege

Bjerringbro Avis

Hvidevareforretning lukker - skærper fokus på maling

Viborg Nyt

Ny Rema 1000 i Viborg et skridt nærmere: Kan stå klar i løbet af næste år

Viborg Nyt

Klumme: Festival - ja, jeg er klar!

Viborg Nyt

Nyt tilbud til de firbenede: Trine vinkede farvel til fast job for at følge passionen for hundemassage

Viborg Nyt

Ny café for flygtninge vil sikre fællesskab og hjælp til hverdagen

Viborg Nyt

Klumme: Mere fokus på nydelse giver sikker sex

Viborg Nyt

Se billederne og sammenlign med de virkelige bygninger: Viborgs miniby vil frem i lyset

Viborg Nyt

Viborgenser lukker sin vestjyske restaurant: - Jeg har valgt at stoppe, mens legen er god

Viborg Nyt

Lavede deres første salg sammen, da de var ni og 10 år gamle: Nu har ungt makkerpar åbnet nyt bilhus i Viborg

Annonce