Annonce
Viborg Nyt

Masterclass i e-sport blev et tilløbsstykke

Der var så stor interesse for masterclass e-sport i Houlkær, at der ikke var plads til alle. Privatfoto
Et samarbejde mellem ildsjæle fra Houlkær eSport og Nicklas Søndergaard Pedersen, som underviser på Viborg Gymnasium & HF har betydet et nyt tiltag: En masterclass i e-sport, hvis formål var at skabe et rum for de elever, der gerne vil udfolde og dyrke deres fælles interesse.

Viborg: Houlkær eSport stillede lokalerne til rådighed, så drømmen om at starte en ny Masterclass blev en realitet. Det skriver Viborg Gymnasium og HF i en pressemeddelelse.

Målet var klart: Det skulle være et tilbud, der kunne være med til at forbedre de ti deltageres individuelle evner inden for de to udbudte spil, Counter Strike: Global Offensive (CS:GO) og League of Legends (LoL), samt adressere vigtigheden af kommunikation, teamwork og strategi på holdplan. Der var run på, da tilmeldingen åbnede, og det endte med, at seks elever desværre ikke fik en plads i Masterclassen på grund af et begrænset antal computere.

- Starten af classen bød på en Choice Reaction Time Task (CRTT), som er en reaktionstidstest, hvor man skal vælge den korrekte svarmulighed ud af flere og gøre det hurtigst muligt. På den måde fik eleverne indsigt i, hvordan man kan arbejde med at teste sine egne færdigheder over en længere periode, hvor man har ændret en bestemt ting, som muligvis kunne have indflydelse på for eksempel ens reaktionstid. Det var et forsøg vi igangsatte på førstedagen med en intervention udtænkt af eleverne, som kørte over de næste fem uger, mens eleverne trænede indenfor deres foretrukne e-sport, forklarer underviser, Nicklas Søndergaard Pedersen.

Interventionen kulminerede i endnu en CRTT som slut-test, hvorefter elever og lærer drøftede forskelle fra første til sidste test, samt om disse forskelle rent faktisk var på grund af interventionen. I løbet af de fem uger, Masterclassen løb over, modtog eleverne træning i både CS:GO og LoL, som bl.a. tog udgangspunkt i kommunikation mellem holdkammerater med forskellige roller, samt hvordan man kunne skabe de bedste forhold for sig selv og sine holdkammerater i spillet, så sejren bliver mere håndgribelig. Der har ligeledes været mulighed for at få testet sine egne evner med andre ligesindede, da Materclassen inkluderede såkaldte in-house scrims, hvor deltagerne spillede fem mod fem i henholdsvis CS:GO og LoL. Her var der især fokus på det strategiske element, hvor hvert hold fik en gameplan, som de skulle forsøge at udføre.

Masterclassen i e-sport har givet lyst til mere, så elever og Nicklas Søndergaard Pedersen planlægger et LAN, hvortil deltagerne i Masterclassen er kommet med input til, hvad der skal være på programmet: Det kunne for eksempel være 2v2- eller 1v1-turneringer i både CS:GO og LoL.

Annonce
Annonce
Viborg Nyt

Årets hidtil bedste fredag

Annonce
Annonce
Viborg Nyt

Golfklubber holder åbent hus

Annonce
Forsiden netop nu
Viborg Nyt

Tag TRX’en med i tasken

Viborg Nyt

Ny mand i spidsen for lokal bank

Viborg Nyt

Naturture med Jann Ribergaard

Annonce