Annonce
Viborg Nyt

Matas i centret var i tvivl: Må vi have åbent?

Matas i Sct. Mathias Centret må gerne have åbnet - men koncernen bag har været i tvivl lige indtil torsdag middag. Foto: Morten Dueholm
Annonce

Viborg: Det vigtigste først. Matas i Sct. Mathias Centret er åbent.

Men der har været en del forvirring forbundet med, om Matas i centeret måtte have åbent eller ej.

For mens langt de fleste butikker i Centeret er pålagt at have lukket, så må Meny og Stoholm Slagter altså godt have åbent, da de sælger dagligvarer og mad ud af huset.

Men er Matas’ produkter dagligvarer - og dermed tilladte at sælge, selvom butikken ligger i et lukket storcenter?

Sådan tolkede Matas selv reglerne i første omgang. Så de åbnede butikken i Viborg onsdag. Så kom de i tvivl og lukkede samme dag. Men torsdag var der åbnet igen.

- Vi har taget udgangspunkt i de tyske regler, og der vil vores produkter være at betegne som dagligvarer. Men da vi selv kom i tvivl, besluttede vi os for at lukke, siger pressechef i Matas Klaus Fridjof, der udtaler sig på vegne af butikken i Viborg.

Matas har omkring 50 butikker i landets storcentret, som ledelsen i koncernen altså var i tvivl om, hvorvidt måtte være lukket.

- Vi følger myndighedernes anvisning til punkt og prikke, men nu har vi fået grønt lys til, at vi kan have åbnet vores Matas-butikker i centrene, siger Klaus Fridjof.

Der er åbent i Matas og det tilhørende apotik fra mandag til fredag klokken 9:30 til 18:00 og om lørdagen fra 10 til 15.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg Nyt

Sidste åndedrag for Carte Blanche

Annonce