Annonce
Viborg Nyt

Mathias Mens Wear lukker ned: Ejerne takker af og går på efterløn

Parløbet mellem Bjarne Andersen og Ole Rømer er snart slut. Mathias Mens Wear lukker tidligt i det nye år. Foto: Morten Pedersen
Efter 27 år er det slut. Mathias Mens Wear lukker og slukker til februar, når ejerne Ole Rømer og Bjarne Andersen trækker sig tilbage fra arbejdsmarkedet.
Annonce

Viborg: ”Alting har en ende, og en regnorm den har to”.

Uden yderligere reference til Shubiduas sang om Hvalen Hvalborg, så er der også to ting, der ender for Mathias Mens Wear i Sct. Mathias Gade.

Butikken lukker og arbejdslivet slutter for ejerne Ole Rømer og Bjarne Andersen.

Efter 27 med butikken i Viborgs gågade er det slut, og et endnu længere arbejdsliv lakker også mod enden for de to ejere. Senest 15 februar 2020 er det endegyldigt slut.

- Det er en beslutning, Bjarne og jeg tog for lang tid siden. Når vi kunne gå på efterløn, ville vi stoppe med at arbejde. Nu har vi begge to arbejdet i 46-47 år. Og vi har arbejdet hver lørdag - seks dage i ugen. Begynder man at lægge de timer sammen, så har vi arbejdet mere, end de fleste nogen sinde kommer til i et arbejdsliv. Nu vil vi prøve at holde weekendfri, fortæller Ole Rømer.

Det kan sagtens være, at butikken lukker før den 15. februar. Den del er sådan set op til kunderne. For der er stadig masser af tøj på hylderne, som det nu handler om at komme af med for de to ejere. Derfor er der også mulighed for at gøre en god handel.

- I hele november og december vil vi give 33 procents rabat. Når vi kommer til den 28. december, er der halv pris på alt. Hvis der stadig er noget tilbage i midten af eller sidst i januar, så kommer vi til at køre 75%. Og så lukker vi senest den 15. februar med nogle bajer og pølser, eller hvad vi nu finder på, siger Ole Rømer.

Ud over tilbud på tøjet i butikken har Ole Rømer også et andet tilbud.

- Hvis der er nogen, som vil overtage butikken, så skal de være velkomne til det. Al inventar med lys, alarmsystem og så videre kan de få kvit og frit. Men det er svært at starte op i dag, for det koster også at skulle bygge en butik op.

Selvom det er med et vist vemod, at Ole Rømer skal sige farvel til Mathias Mens Wear efter 27 år og tøjbranchen generelt i endnu længere tid, så ser han frem til en ny tilværelse.

- Jeg glæder mig helt vildt til efterløn. Jeg kunne måske godt finde på at finde et job nogle dage om ugen, men at holde fri fredag, lørdag søndag vil være skønt. Men hvis det ikke kan lykkes på den måde, så må jeg blive fuldtidsansat af min kone derhjemme, så der bliver kaffeservering om morgenen og aftensmad klar, når hun kommer hjem, siger Ole Rømer med et smil og fortsætter:

- Men det jeg glæder mig mest til, er da at få mere tid. Tid til at sejle i Hjarbæk og spille noget mere golf. Det bliver vild luksus. Jeg har tænkt mig at nyde det.

Ole Rømer ser frem til tiden som pensionist - men han afviser ikke at tage et deltidsjob. Foto: Morten Pedersen
Bjarne Andersen kan se frem til at holde lørdagsfri - hver weekend - fra februar 2020. Foto: Morten Pedersen
Annonce
Annonce
Viborg Nyt

Er du kæreste med din kæreste?

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg Nyt

Ny kunderådgiver

Viborg Nyt

New Jungle Trio kommer til Houlkær

Viborg Nyt

Camping i skovens dybe stille ro

Viborg Nyt

Butikschef vender tilbage til Wagner

Annonce