Annonce
Viborg Nyt

Mercantec fusioner: Ny uddannelsesinstitution stærkere på klima-kurser

Mercantec i Viborg og AMU Hoverdal går sammen i en fusion for at styrke tilbuddet på efteruddannelsesområdet. Arkivfoto: Morten Dueholm/Scanpix
Mercantec i Viborg og AMU Hoverdal fusionerer. Aftalen skal højne kvaliteten i udbuddet af efteruddannelse på områder som klima- og ventilation, kran, varme- og fyringsteknik.
Annonce

Viborg: Alene er vi dygtige, men sammen står vi stærkest.

Det skriver Mercantec i en pressemeddelelse i forbindelse med, at Viborg-uddannelsesinstitutionen fusionerer med AMU Hoverdal, der udbyder voksen- og efteruddannelse i Vestjylland.

Når de to institutioner fremadrettet smelter sammen, er det først og fremmest for at styrke tilbuddet om efteruddannelse på området.

Klima- og ventilation, kran, varme- og fyringsteknik har i en årrække også været en del af Mercantecs voksenuddannelsestilbud. En fusion skaber dermed fundamentet for den bedste undervisningsmæssige kvalitet, vurderer parterne.

- Vores ønske er at sikre et professionelt og højt kvalitetsmæssigt udbud af AMU-kurser (voksen efteruddannelser, red). Det gør vi ikke ved at stå alene, men ved at forene de gode kræfter, vi har sammen, siger formanden for AMU Hoverdals bestyrelse, Søren Nicolaisen i pressemeddelelsen.

- Vores ønske er at skabe en stor og stærk uddannelsesinstitution, der kan matche de nuværende og fremtidige krav til efteruddannelse. Det gør vi bedst sammen, siger bestyrelsesformand for Mercantec Palle Damborg.

Annonce

Til elevernes fordel

AMU Hoverdal og Mercantecs uddannelsesafdeling i Ulfborg Kjærgaard har allerede nu adskillige fællesnævnere. Ud over at tilbyde de samme uddannelsestilbud ligner de to institutioner også hinanden, hvad angår kultur og historisk baggrund.

Mercantecs direktør, Kirsten Holmgaard, glæder sig over fusionen. Ikke mindst på de kommende kursisters vegne.

- Vi har en stor opgave at løfte på voksen-efteruddannelsesområdet, og vi har et fælles mål om at gøre vores kursister så dygtige som overhovedet muligt. Denne fusion kommer vores kursister til gode, vurderer hun.

Fusionen er netop godkendt af Undervisningsministeriet og træder i kraft med tilbagevirkende kraft fra den 1. januar.

jøp

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg Nyt

Småt - men godt - modeshow

Viborg Nyt

Ny medarbejder hos By Brorson

Viborg Nyt

Tag på tur med Bymanden

Viborg Nyt

Lær dit barn at spotte en groomer

Viborg Nyt

Mindfulness kan være vejen frem

Viborg Nyt

Brygmesteren stopper hos Viborg Bryghus

Annonce