Annonce
Viborg Nyt

Midtbycafé om nye retningslinjer: - Vi gør alt for, at folk kan føle sig trygge

Café Morville på Hjultorvet er klar til at tage imod gæster fra på mandag. Ifølge Olav Bekhøi får caféen plads til 45-50 indendørs spisende gæster under de nye retningslinjer. Arkivfoto fra sidste år: Morten Dueholm
Endelig. Sådan tænkte mange af landets restauratører nok, da retninglinjerne for deres genåbning blev meldt ud torsdag. Hos Café Morville i Viborgs midtby glæder de sig bare til at komme i gang.
Annonce

Viborg: Torsdag i sidste uge bebudede statsministeren, at restauranter og caféer kan åbne igen fra på mandag.

Siden da har landets restauratører ventet spændt på en udmelding om, hvilke vilkår genåbningen vil være underlagt. Den udmelding kom torsdag - blot fire dage før den store genåbning.

Af retningslinjerne fremgår det blandt andet, at restauranter, caféer og værtshuse skal lukke til midnat, de må ikke servere for forsamlinger, der er større end 10 personer, de skal sørge for, at der er mindst en meters afstand mellem de forskellige selskaber, og så skal restaurationerne sikre, at hver person har mindst to kvadratmeter til rådighed.

Hos Hjultorvet-caféen Morville glæder man sig over igen at få lov til at åbne dørene.

- Vi har tonsvis af energi. Den første måned eller halvanden af nedlukningen var fin nok, og tiden gik med, at vi rettede til, ordnede gulv og alt det praktiske, som skal gøres. Men så kunne vi ikke gøre mere, og siden har vi bare stået og set til. Nu vil vi bare gerne i gang, siger Olav Bekhøi, som er med i kredsen bag den nu 26 år gamle midtbycafé.

Vi har indtryk af, at folk hungrer efter samværet med hinanden, så vi er helt klart fortrøstningsfulde

Olav Bekhøi

Annonce

Hungrer efter samvær

De seneste uger har Olav Bekhøi som alle sine kollegaer i byen trippet efter at finde ud af, hvilke retningslinjer der vil være for caféer og restauranter, når de kan genåbne, og han synes, at ventetiden har været lang.

- Det kan siges ganske kort: Det var været meget frustrerende. Det har været frustrerende at stå med en tom café uden at kunne gøre noget, siger han.

Nu, hvor han endelig har fået afklaring, er hans dom klar.

- Det er noget forvirrende noget, siger han om de nye retningslinjer.

Folkene bag Café Morville har talt sig frem til, at der med de nye regler kan være plads til mellem 45 og 50 gæster indenfor i caféen, og Olav Bekhøi fortæller, at caféen vil gøre alt, hvad den kan, for at gæsterne allerede fra på mandag kan føle sig helt trygge.

Over de seneste dage og uger er hele caféen - inklusiv menukortene - blevet sprittet af, der er opsat spritbeholdere overalt, lagt streger på gulvet og hængt bannere, som informerer om situationen, op i loftet.

- Vi gør alt for, at folk kan føle sig trygge, og så vil vi tage retningslinjerne hen ad vejen og se, hvordan de udmønter sig. Vi glæder os bare til at komme i gang, og vi glæder os også på vores kollegaers vegne i hele resten af byen, siger han.

- Vi har indtryk af, at folk hungrer efter samværet med hinanden, så vi er helt klart fortrøstningsfulde.

Særlige retningslinjer for restauranter, caféer og værtshuse

Restauranter og caféer kan ikke servere for et selskab, der er større end den fastsatte grænse for forsamlingsforbuddet. Et selskab bør kun bestå af personer, der i forvejen har tæt kontakt til hinanden og normalt ses på tilsvarende vis.

Restauranter og caféer kan godt have flere selskaber samtidig, hvis der holdes afstanden mellem selskaberne. De skal indrettes, så det er muligt at holde mindst en meters afstand mellem forskellige selskaber. Som alternativ kan der etableres en fysisk barriere, for eksempel i form af en skærm af plastic eller glas.

Gæster bør ikke have mulighed for at placere sig, hvor de i mere end 15 minutter har ansigt til ansigt kontakt med medarbejdere.

Udendørsservering indrettes, så det er muligt at holde mindst en meters afstand mellem forskellige selskaber.

Restauranter, caféer, værtshuse, barer med videre må ikke gennemføre aktiviteter eller indrettes på måder, der får dem til at minde om natklubber eller diskoteker, eksempelvis ved at etablere dansegulv eller lignende, der betyder, at afstanden på mindst en meter mellem selskaber ikke kan opretholdes.

Alle serveringssteder, hvor der serveres mad, drikkevarer eller tobak til indtagelse på salgsstedet, skal lukke klokken 24.

Kilde: Erhvervsministeriet

Annonce
Annonce
Viborg Nyt

Toner af Guld i Fjandbohus

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg Nyt

Ti års forskning bag foredrag

Viborg Nyt

Julekoncert i Grønbæk Kirke

Viborg Nyt

Det ensomme hjerte

Viborg Nyt

Tid til julekalendere

Viborg Nyt

Jesper Lundgaard Julekoncert 2020

Viborg Nyt

Donation til nye omklædningsrum

Annonce