Annonce
Viborg Nyt

Mit og dit kulturhus - en hyldest til biblioteket

Annonce

Viborg: Dit lokale bibliotek er nu åbnet igen - ja det er faktisk næsten åbent døgnet rundt og alle årets dage. Biblioteket er mit frirum. Et sted til fordybelse og ny inspiration – bruger du dit bibliotek?

Bibliotekerne summer af liv, og nogle ligner et moderne kulturhus med koncerter, teateraktivitet og plads til brætspil, lektier og møder. Jeg synes, det er vigtigt, at bibliotekerne holder fast i formålet med at sikre adgangen til god litteratur - enten som trykte bøger, e-bøger eller lydbøger, der vinder mere og mere frem. Men også koncerter, møder mellem mennesker og små fagfestivaller bør have plads i de kommunale biblioteker.

På biblioteket er der en særlig stemning, næsten hjemlig, og du møder alle mulige slags mennesker. Selvom vi kommer med vidt forskellige interesser og baggrunde, så er vi alle nysgerrige mennesker. Jeg kan godt lide den tillid, der ligger i, at alle bare kan gå ind og læse en avis, surfe på nettet eller finde en folder fra en lokal forening. Da mine børn var små, var biblioteket mit andet hjem. Jeg kunne gå ind i børnebiblioteket og finde bøger og inspiration, ungerne kunne lege med andre og jeg kunne snuppe et lille hvil med en avis i hånden - så ja, biblioteket er et af mine yndlingssteder i byen og bibliotekarerne er ikke længere grå damer med knold i nakken, men unge og ældre med lys i øjnene og de er åbne for idéer, initiativer og er hjælpsomme.

Tak for jer!

Klummeskribent Anders Kristensen

Anders Kristensen er 56 år og har boet i Viborg i cirka 20 år. Anders er også kendt som "Kultur Anders" og er til dagligt ansat i Region Midtjylland, mens fritiden går med at arrangere kulturelle events, mindre koncerter i baggårde eller andre små utraditionelle oplevelser.

Anders Kristensen er aktiv som frivillige og er med i bestyrelsen for spillestedet Paletten og Egnsteater Carte Blanche.

Annonce

Noget helt andet

Vinterbadning, ja det er jo ikke vinter mere, men vandet er stadig køligt. I Viborg og omegn er der flere steder, hvor man kan bade og få varmen i en sauna bag efter. Jeg har prøvet det selv, og synes det er koldt - men det giver varmen. Så har du mod på det så tage en tur i baljen.

Kig ind på hjemmesiden www.vierviborg.dk eller de to apps Pindle og GOvisit og se, hvad der ellers sker for dig og din familie.

Hvis du har et spørgsmål om kultur i Viborg kommune, eller gerne vil have dit arrangement omtalt - så skriv til e-mail: anders@kulturselskabet.nu

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg Nyt

Ejendomsmægler går imod tendens

Viborg Nyt

Bliv en del af Viborgs historie

Annonce