Annonce
Viborg Nyt

Mord på menuen

Morten Remar er kendt som musiker - men han skriver også kriminalromaner. Hans tredje er netop udkommet. Foto: Morten Pedersen

Morten Remar er kendt som musiker - men han skriver også kriminalromaner. Hans tredje er netop udkommet.

Annonce

Viborg: En af landets bedste kriminalforfattere bliver fundet myrdet - og mordet er til mindste detalje kopieret fra en af forfatterens egne bøger. Da det samme sker for yderligere to forfattere, er der lagt op til et drama med et usædvanligt plot.

Det hele er fundet på af Morten Remar, der måske mest er kendt som sanger og musiker og som halvdelen af duoen Back to Back, der storhittede med sangen Jonathan for mere end 30 år siden. Back to Back optræder stadig, men nu er Morten Remar for alvor sprunget ud som kriminalforfatter.

- Jeg har fået at vide, at når man har fået udgivet tre bøger, må man godt kalde sig forfatter. Så det er jeg nu, konstaterer Morten Remar. Hans tredje kriminalroman, "Den sporløse", er netop udkommet på forlaget Egolibris. Bogen er den anden med politikommissær Martin Rømer i hovedrollen - og næste bind i serien er han allerede langt med.

- Jeg nyder at skrive. Jeg havde egentlig aldrig tænkt i de baner, men måske er jeg arveligt belastet. Min far skrev en lang række kriminalromaner, og min mor oversatte en masse bøger til dansk. Jeg har funder ud af, at det er enormt forløsende at fortælle historier på den måde. Det er jo noget helt andet end at skrive en sang, fortæller Morten Remar.

Annonce

Til Viborg

Tidligere i år flyttede han med sin kone og sine tre børn fra Nordsjælland til Viborg. Flytningen kom, fordi familien var på jagt efter mere plads - og for at komme tættere på familien.

- Det har vi absolut ikke fortrudt. Vi trives i Viborg, og jeg er da begyndt at spille fodbold i en klub her, siger han.

- Jeg skriver altid kun om steder, jeg kender. Så det kan ikke udelukkes, at Viborg kommer til at spille en rolle i nogle af mine kommende bøger, siger Morten Remar.

Samtidig med udgivelsen af "Den sporløse" har orkestret Rovdrift med skuespilleren Carsten Bjørnlund i spidsen udgivet en sang med samme titel. Sangen er faktisk tænkt som en slags lydspor til romanen - og på Facebook skriver Morten Remar, at han godt kunne se Carsten Bjørnlund for sig i rollen som politikommissær Martin Rømer, hvis bogen engang skal filmatiseres. Bjørnlund er blandt andet kendt for sin medvirken i tv-serien Arvingerne.

Morten Remars far, Frits Remar, nåede at udgive 36 bøger i sin tid. Med en enkelt undtagelse var de allesammen krimier. Den sidste var en bog om fodboldspilleren Allan Simonsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg Nyt

Sidste åndedrag for Carte Blanche

Annonce